Десетилетия ще отнеме реставрацията на “Нотър Дам. Най-голямото наказание на

...
Десетилетия ще отнеме реставрацията на “Нотър Дам. Най-голямото наказание на
Коментари Харесай

Арх. Игнатов: Десетилетия ще отнеме реставрацията на “Нотър Дам”

Десетилетия ще отнеме реставрацията на “Нотър Дам ”. Най-голямото наказване на човечеството е нелепостта и това демонстрира случилото се, в случай че се потвърди, че е станало инцидентно.
Това сподели проектант Борислав Игнатов, началник на камарата на архитектите, в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Той описа, че катедралата е на 856 години. На 25 април е направена първата копка. На 18 април 1802 година стартира реконструкцията на катедралата. По думите му може би има съвпадане, че това са все дати през април, към Великден. Свързано е може би и с смяна на сезони и празници.

Тезата „ небрежност “ е още по–страшна. Това не може да бъде осъдено, не може да бъде и предотвратено. Лошото е, че такива здания са доста податливи на пожар, тъй като имат дървени структури в покривните си градежи и огромни въздушни пространства, които подкрепя разгарянето на огъня, сподели още архитектът.

Това което е изгоря във пожара от предходната нощ е реконструкцията, която е направена по катедралата през 19 век, след Френската гражданска война, изясни още той.

На въпрос дали има потребност от небостъргач като " Златен век " в София проектант Игнатов разяснява, че от позиция на местоположението и трафика, който ще се генерира, такава постройка не е подобаваща за там. " Проектът е юридически доста години и евентуално създателите са желали да създадат нещо огромно за София, само че персоналното ми мнение, е че това е прекомерно ", сподели още Игнатов.

Той обърна внимание на функционалността на общината и страната. Общината е взела големи пари за разрешителните за градеж. Когато общината взема такси " не реве ", само че когато има митинги и недоволни - няма виновни. Председателят на камарата на архитектите запита дали ще бъдат върнати парите на хората, платени за всички разрешителни, тъй като съгласно него те би трябвало да имат сигурност, когато ги получават.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР