Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и влиятелни

Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и влиятелни ...

И Пласидо Доминго се забърка в сексскандал.


Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и влиятелни мъже в света на операта, се е опитвал да оказва сексуален натиск върху жени, примамвайки ги с предложения за работа, като понякога ги е наказвал професионално, когато са отхвърляли опитите му за сближаване, предават агенциите, позовавайки се на обвинителките. Считан за един от най-големите тенори на всички времена, 78-годишният Доминго е и виден диригент и директор на Лосанджелиската опера. Носител е на многобройни награди "Грами". Сега осем певици и една танцьорка разкриват, че са били обект на сексуален тормоз от страна на испанеца в продължение на три десетилетия от края на 80-те години на миналия век. Доминго се е опитвал да ги ангажира в сексуални отношения на различни места. Сред тях са оперни компании, в които е заемал ръководни постове.
"В един бизнес обяд няма нищо странно. Когато обаче някой се опитва да поставя ръката си върху коляното ти, това вече е странно. Той винаги гледа да ви докосне по някакъв начин и обезателно раздава целувки", казва една от певиците.Освен деветте обвинителки, половин дузина други жени са споделили, че непристойните опити за сближаване от страна на Пласидо Доминго са ги накарали да се чувстват неудобно. Две от жените са признали, че за кратко са се поддали на авансите на тенора, чувствайки, че ако откажат на най-влиятелния мъж в професията им, рискуват кариерите си. Една от тях е споделила, че е правила секс с него два пъти в хотел "Билтмор" в Лос Анджелис. Въпросната обвинителка разказва, че когато Доминго си е тръгнал за представление, е оставил 10 долара на скрина, заявявайки: "Не искам да се чувстваш като проститутка, но също така не искам да плащаш за паркиране". Седем от жените споделят, че отказът да приемат авансите на Пласидо Доминго е повлиял неблагоприятно върху кариерата им. Някои твърдят, че така и не са получили ролите, които той им е обещал. Само една от тях се представя с името си - мецосопраното Патриша Улф, която е пяла с Доминго във Вашингтонската опера. Останалите са пожелали анонимност със съображението, че все още работят в бизнеса и се страхуват от репресии.

Доминго направи изявление, в което посочи: "Твърденията на тези неназовани лица, датиращи отпреди тридесет години, са дълбоко смущаващи и така представени неточни. Вярвах, че всичките ми отношения и връзки са били приемани добре и са били по взаимно съгласие. Хората, които ме познават или които са работили с мен, знаят, че не съм човек, който умишлено би навредил, обидил или смутил някого", допълва оперната легенда.

Източник: segabg.com