Десетилетие, след като за последно игра под ръководството на Жозе

...
Десетилетие, след като за последно игра под ръководството на Жозе
Коментари Харесай

Жозе Моуриньо срещу Чаби Алонсо в Лига Европа, сблъсък на учител и ученик

Десетилетие, откакто за последно игра под управлението на Жозе Моуриньо в Реал Мадрид, Чаби Алонсо се изправя против остарелия си началник като треньор.

Победата над Рома на Моуриньо в първия им полуфинален мач от Лига Европа в Италия в четвъртък в допълнение би повишила възходящата известност на Алонсо след забележителния поврат в ориста на Байер (Леверкузен) този сезон. Германският представител не е стигал толкоз надалеч в Европа, откогато загуби финала на Шампионската лига през 2002 година от тим Реал (1:2), воден от Зинедин Зидан. Това е един от няколкото неуспеха, които завоюваха на клуба прякора " Неверкузен " в Германия, откакто станаха 30 години от последния му трофей.

Двукратен победител в Шампионската лига като състезател, Алонсо игра за Моуриньо в Реал от 2010 до 2013 година, като завоюва Ла Лига и Купата на краля. „ Спомням си първата среща с него. Той пристигна от Интер, ние пристигнахме от Световното състезание, което спечелихме в Южна Африка (с Испания – б.р.) и се срещнахме в Лос Анджелис. Първата среща, пет минути, към този момент знаете за какво е там и за какво е толкоз добър ", сподели Алонсо в изявление през 2016 година за Sky Sports.

Моуриньо уточни Алонсо като евентуален треньор на бъдещето в изявление през 2019 година за Top Eleven. „ Баща му беше управител, тъй че той израсна сходно на мен. Беше роден с баща-играч, израсна с баща-мениджър, по-късно стана състезател, несъмнено, доста по-добър от мен ", сподели Специалния, наблягайки опита на Алонсо, играещ за треньори като Пеп Гуардиола, Карло Анчелоти и Рафа Бенитес. „ Така че мисля, че в случай че съберем всичко това дружно, Чаби има условия да бъде доста добър треньор “, добави Жозе.

Алонсо пое през октомври предходната година Байер, който тогава бе в зоната на изпадащите и в този момент го изкачи до шесто място в Бундеслигата. Предишният треньор Херардо Сеоане беше класирал клуба за Шампионската лига предходния сезон, само че по-късно резултатите бяха разочароващи. Имаше подозрения, когато Алонсо завоюва един от първите си седем мача в тежък график. Въпреки това той натрупа инерция след Световното състезание и трансформира младия тим, прочут със своите бързи играчи, в действие както в Германия, по този начин и в Лига Европа. Акцентите включват победа над Монако с дузпи и победа с 2:1 над Байерн (Мюнхен), последвана бързо от уволнението на треньора на баварците Юлиан Нагелсман.

Серията от 14 мача без загуба на Леверкузен завърши в петък с  поражение с 1:2 от локалния противник Кьолн, само че Рома на Моуриньо излиза с оттегляне от Интер (0:2). И за двата тима спечелването на Лига Европа е най-хубавият им късмет да играят мачове в Шампионската лига през идващия сезон. Много от най-хубавите играчи на Байер към момента се усъвършенстват, като темпото на крилата - 23-годишния Муса Диаби и 22-годишния Джереми Фримпонг, трансформира тима в опасност при контраофанзива, до момента в който немският атакуващ халф Флориан Виртц, 20-годишен, и еквадорският бранител Пиеро Хинкапие, на 21 година, също наподобяват на път към ярко бъдеще.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР