Десети Юни. Ден на отворени врати на Европейския парламент в

...
Десети Юни. Ден на отворени врати на Европейския парламент в
Коментари Харесай

Композиторът Росалин Наков и Весела Морова изнесоха уникална концерт в ЕП

Десети Юни. Ден на отворени порти на Европейския парламент в Страсбург. Ежегодно събитие, на което всеки може да посети мястото, където се организират най-важните диспути за континента. Но с изключение на свободна разходка из постройката, на гостите се предлага и културна стратегия.

По традиция, серия от концерти добавя празничната конюнктура на събитието. В тазгодишната стратегия, по покана на уредниците, посетител е българският композитор Росалин Наков. Той е измежду най-популярните имена в нашата поп музика. Работи с реализатори като: Лили Иванова, Йорданка Христова, Орлин Горанов, Васил Петров, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов, Белослава и доста други.



„ Целият ден беше кондензиран с разнообразни прояви. Желанието на уредниците бе да се показа авторска продукция- песни по моя музика и аранжимент “, показа композиторът пред sofiapress.com.

Изпълнението на младата певица Весела Морова, бе със акомпанимент на пиано от композитора Росалин Наков и включи шест песни, като пет от тях са по текстове на поета Ангел Симеонов- „ Есен “, „ Нощен жасмин “, „ Спомени в едно болеро “, „ Бряг за двама “ и „ Енигма “.


Тук е значимо да се означи, че като се изключи песента „ Song for Europe “, по текст на Янко Михайлов, останалите песни са на български език. „ Всичко мина доста добре. Посрещнаха ни извънредно топло, идваха да се снимат с нас, разпитваха ни за България. Считам, че организацията във връзка с тон, а и всичко, обвързвано с положителното ни показване, беше съвършена “, споделя Наков.

Освен представянето на актуалната българска поп музика, в Деня на отворените порти гостува камерната фолклорна групировка „ Играджии “. Те показват благосъстоянието на българското национално творчество, което също провокира интерес измежду посетителите. В умозаключение, Росалин Наков отбелязва следното: „ Фактът, че получихме тази покана и топлия банкет, и страхотната оценка, ни прави щастливи. Явно сме се справили почтено и сме дали отговор на упованията, които имаха домакините “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР