Десети ноември не постави началото на демокрацията, но трябва да

...
Десети ноември не постави началото на демокрацията, но трябва да
Коментари Харесай

Румен Христов: 10 ноември отприщи необратими процеси на българския преход

Десети ноември не сложи началото на демокрацията, само че би трябвало да отбележим дължимото на тази дата, която отприщи необратими процеси на българския преход. Това уточни в декларация от парламентарната естрада Румен Христов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Христов съобщи, че началото на тези процеси е сложено от Съюз на демократичните сили,  която тази година отбелязва 33-тия си рожден ден. Съюз на демократичните сили сложи България на пътя на демокрацията и евроатлантизма, стартира разграждането на тоталитарната система и реформирането на страната, съобщи Христов. 

Младата ни народна власт мина през значително компликации. Допуснахме и неточности от неумелост. Постигнахме доста, само че незадоволително, с цел да разсечем един път вечно политико-икономическите мрежи на комунистическото завещание, съобщи  той.  

По думите му една от огромните неточности е била обвързвана с неизвършването на цялостна лустрация на фрагментите на Българска комунистическа партия и репресивния уред на режима. За нас - от ГЕРБ-СДС, датата 10 ноември би трябвало да се помни, само че не и да се чества, съобщи Христов. 

В началото на декларацията се показва, че за ГЕРБ-СДС датата 10 ноември „ е дворцов прелом във върхушката на Българска комунистическа партия “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР