Десети ден протести след катастрофата на кръстовището на булевард Сливница“

...
Десети ден протести след катастрофата на кръстовището на булевард Сливница“
Коментари Харесай

Продължават протестите на бул. Сливница след тежката катастрофа

Десети ден митинги след злополуката на кръстовището на бул. „ Сливница “ и ул. „ Русе “, при която 18-годишен водач опустоши и умъртви двама млади. Хората влязоха в община „ Илинден “ с претенции против войната на пътя, а Министерство на вътрешните работи предложи съответни ограничения в Народното събрание.

Протестиращите упорстват да се върне отброяването на светофари и шофирането с над 50 км/ч да се криминализира. За да се промени нещо, те за следващ път седнаха на масата за договаряния с общината.

„ Продължителност на светене на зеления светофар, добра маркировка, легнали служители на реда в локалните платна “, сподели един от протестиращите - Николай Павлов пред БТВ.

На митинг, само че пред Съдебната палата, излязоха и близки на починали на пътя също с съответни претенции, само че в Наказателния кодекс.

„ Минава с висока скорост индивидът и напряко на място го опустошава. Мъжът не знам от кое място е, книжката не му е взета. Той е карал с висока скорост. Трябва ли още едно ликвидиране да стане на пътя, с цел да му се вземе книжката “, пита Венета Александрова, майка на умрял на пътя.

„ Джигитите на пътя да нямат право да се възползват от ликвидиране по несъобразителност. Няма нищо по неволя в това. Това е съзнателно ликвидиране “, сподели Петя Тодорова, майка на умрял на пътя.

След диалог със заместниците на основния прокурор хората прецизираха, че са получили заричане за цялостна поддръжка. Междувременно вътрешният министър Иван Демерджиев също предложи промени – да се инкриминира превишаването на скоростта с 50 и повече км/ч както и прекосяването на червен светофар, както и лишаването от право да се ръководи МПС да не е за по-кратък от лишаването от независимост.

Сред другите оферти е новите водачи да карат с компаньон, откакто вземат брошура и да се ограничи мощността на колите за тях. За да бъдат разисквани и гласувани, текстовете би трябвало да бъдат препоръчани в Народното събрание от депутатите.

Протестиращите на „ Сливница “ блокираха придвижването по булеварда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР