Десета година вече смолянските ученици са в челните класации по

...
Десета година вече смолянските ученици са в челните класации по
Коментари Харесай

За 10-та година учениците от Смолянско са в отличници, без отпаднали деца от образованието

Десета година към този момент смолянските възпитаници са в челните ранглисти по познания , стана ясно по време на брифинг от регионалния шеф на Смолян Недялко Славов и шефката на РУО Мария Семерджиева.
„ Трайно си оставаме региона с най-високи сложни резултати и това се затвърждава като наклонност към този момент десета година. Очевидно образованието в Смолянска област е на най-високото и най-хубаво равнище в страната, само че нашите старания са ориентирани към това да го създадем още по-добро и още по-адекватно на времето, в което живеем “, съобщи Славов.

Той разгласи, че в тази връзка от октомври месец 100 деца от четири учебни заведения – ПГТТ „ Христо Ботев “, ПМГ „ Васил Левски, І-во Основно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в Смолян и учебното заведение „ Васил Левски “ в Златоград, ще преминат образование по осведомителни технологии в академията „ Телерик “.
Дуално образование, което се регистрира с положителен резултат, има в ПГТТ взаимно с ЕВН в Смолян и Основното учебно заведение в Чепеларе взаимно с „ Амер Спортс “.
Областта е в договаряния с фондация „ Джуниър Ачийвмънт “ за осъществяване на образования по предприемачество в начален и междинен курс.
„ Подчертавано следваме патриотичното образование на нашите възпитаници. Имаме какво да подобряваме като връзка сред междинните и висшите учебни заведения в региона, защото виждам смисъл в надграждането на тези положителни резултати от главното и междинното обучение “, акцентира регионалният шеф.

По думите на Мария Семерджиева Смолян е в края на една извънредно сполучлива година за всички просветителни институции в региона. „ Тези резултати са изключителни достижения на учениците и учителите, само че и на положителните взаимоотношения с родителите “, означи тя
Шефката на РУО уточни, че региона е първенец за десета година по национално външно оценяване за учениците в 4-ти и 7-ми клас , а и на държавните зрелостни изпити. „ Имаме право да се гордеем с постигнатите резултати “, акцентира Семерджиева.
Тя посочи, че макар намаляващия брой възпитаници няма желание да закрива учебни заведения. И добави, че сега върви процедура по оповестяване на предпазени и средищни детски градини и учебни заведения.
„ Посетили сме 18 адреса, на които живеят деца в риск от отпадане и нямаме нито едно отпаднало от учебно заведение дете “, уточни Семерджиева.

На въпрос дали не е имало подсещане от учители или занижен надзор по време на изпитите, с цел да се реализира този висок резултат, Семерджиева бе безапелационна, че е направено всичко допустимо да няма такива практики. Обясни, че изпитите се организират под цялостно видеонаблюдение, че местят квесторите в други учебни заведения и в други обитаеми места, с цел да се предотврати всевъзможен опит за непочтено държание.
А за изненадата за тази година –училището в рудоземското село Чепинци, което реализира неповторим резултат: трето място в страната по биология, е бил изгледан целият видеозапис от изпита. Неделино е било следено от самото начало на камери. В самото министерство на инцидентен принцип гледали лъчение по време на изпитите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР