Десет военни са били убити вчера при нападение на въоръжени

...
Десет военни са били убити вчера при нападение на въоръжени
Коментари Харесай

10 военни са убити при терористично нападение на джихадисти в Буркина Фасо

Десет военни са били убити през вчерашния ден при нахлуване на въоръжени терористични групи в северната част на Буркина Фасо, съобщи Франс прес, като цитира известие на генералния щаб на армията.

"Рано сутринта военната част в Кутугу, в провинция Сум, бе нападната от въоръжени терористични групи ", се споделя в известието на генералния щаб. "В редиците на националните въоръжени сили са убити десетина военни и няколко са ранени ". Според източници от силите за сигурност има и изчезнали бойци, заради което броят на жертвите може да нарасне. "В отговор на варварското нахлуване бе подхваната огромна интервенция по въздух и суша за търсене и обезвреждане на нападателите ", гласи известието на армията.

Джихадистката офанзива с най-вече жертви против армията на Буркина Фасо бе през декември 2016 година, също в провинция Сум, когато бяха убити 12 военни. От четири години джихадистите, свързани с Ал Каида и Ислямска страна, все по-често нападат в северната и източната част на страната. В тези набези са убити над 500 души, а 150 000 са избягали от домовете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР