Десет станаха жертвите след пожара в петък в Института за

...
Десет станаха жертвите след пожара в петък в Института за
Коментари Харесай

10 станаха жертвите след пожара в болницата в Букурещ

Десет станаха жертвите след пожара в петък в Института за инфекциозни заболявания "Матей Балш " в Букурещ, оповестява в. "Гъндул ".
Още двама пациенти с COVID-19, които се намираха в засегнатото от пожара поделение, починаха през днешния ден. Става дума за мъж на 80 години и жена на 70 години, които бяха в сериозно положение, предава Българска телеграфна агенция.
Министърът на опазването на здравето Влад Войкулеску съобщи, че "не е имало никаква мярка за противопожарна сигурност " в блока от болничния комплекс, който беше обзет от пламъци в петък сутринта.
"Когато Здравната ревизия пристигна на инспекция, тя оставя лист с ограничения (...) Не можеш да кажеш, че една болница, която принадлежи на здравното министерство, е освободена от всякаква отговорност. В тази болница има ясни отговорности, би трябвало да забележим какво е сбъркано ", разяснява Войкулеску.
В неделя към 200 протестиращи желаеха оставката му поради нещастието, а през вчерашния ден опозиционната Социалдемократическа партия провежда митинг в Народното събрание и също прикани за отдръпването му от поста.
Пожарът в петък рано сутринта в болница "Матей Балш " е третият сходен случай в румънско лечебно заведение за последните месеци. При пожар в поделение за интензивна терапия на Ковид-19 в град Пятра Нямц (Североизточна Румъния) през ноември починаха 10 души. През декември при пожар в психиатрична болница в същия регион почина още един човек.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР