Десет станаха жертвите при масовата стрелба в метрото на Бруклин

...
Десет станаха жертвите при масовата стрелба в метрото на Бруклин
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите от стрелбата в Бруклин

Десет станаха жертвите при всеобщата пукотевица в метрото на Бруклин по време на утринния час пик.

Други 16 са ранени. Нападението е било осъществено в станция на метрото в региона Бруклин.

" В 8,27 ч. полицията е получила сигнал за оказване на незабавно подпомагане от човек, който е бил прострелян в метрото в Бруклин ", удостовери представител на нюйоркската полицейска работа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя приканва хората да заобикалят зоната, съобщи Франс прес.

Новината бе доказана и от службата за противопожарна защита, добавя Асошиейтед прес. Пожарникарите са реагирали на сигнали за пушек на метростанцията на 36-а улица в Сънсет парк в Бруклин и са намерели доста простреляни хора там, съобщи представител на противопожарната работа.

Снимка от сцената на мястото на престъплението демонстрира окървавени пасажери, лежащи на пода на метростанцията. Повече детайлности не се оповестяват към този момент, съобщи Асошиейтед прес.

Според доста правоприлагащи източници, осведомени с хода на следствието, по предварителни информации обвинен за офанзивата е избягал от мястото на престъплението, носещ газова маска и с облекла на строителен служащ, съобщи Асошиейтед прес.

На мястото не са били открити дейни взривни устройства, заяви Си Ен Ен, като се базира на полицията в Ню Йорк. Но съгласно представител на пожарната са били открити незадействани взривни устройства.

За нещастието са били осведомени кметът на Ню Йорк Ерик Адамс, губернаторката на щата Ню Йорк Кети Хоукъл и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Заради случилото се цялата зона бе отцепена, а на учениците в близките образователни заведения бе разпоредено да не излизат от постройките.

Нападението стана в миг, в който Ню Йорк е залят от вълна от закононарушения, включително и престрелки и произшествия в метрото. Един от най-потресаващите беше през януари, когато жена бе бутната пред метровлак от чужд и беше премазана.

Вчера точно Байдън пък разгласи нови ограничения за битка против закононарушенията с огнестрелно оръжие.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР