Десет съвета, които са актуални по всяко време и при

...
Десет съвета, които са актуални по всяко време и при
Коментари Харесай

10 съвета за безпроблемно пътуване със самолет

Десет съвета, които са настоящи когато и да е и при всяко самолетно пътешестване. Експертите от eSky описват за най-важните неща, на които би трябвало да обърнете внимание, когато отивате на екскурзия или отмора със аероплан.

Внимавайте от кое място купувате самолетни билети

Историята познава всевъзможни случаи, в това число пазаруване на самолетни билети от частни лица. Забравете за това. Да придобиеш право на продажба и издаване на самолетни билети не е толкоз елементарно и изисква да отговаряш на разнообразни условия. Само упълномощените от IATA организации и самолетните компании могат да издават самолетни билети.

Пазарувайте онлайн

Живеем в свят, в който намираме отговор на всеки въпрос за секунди, съпоставяме хиляди предложения онлайн, плащаме отдалечено и петсим доста време и средства. Няма нищо по-лесно, бързо и комфортно от това да организирате пътуването си онлайн, стига да сте сигурни, че купувате от благонадежден уеб страница. Уверете се, че уеб сайтът е сигурен, с добра известност и мощно наличие в онлайн пространството.

Застраховайте се

Никога не гледайте на застраховката като на непотребен разход. На път рисковите обстановки са доста и непредвидими. Една елементарна туристическа застраховка, която коства единствено няколко евро може да ни спести много огромни главоболия и разноски. От закъснение на полет, загуба и щета на багаж до акцидент, застраховката въпреки и кардинално незадължителна, следва постоянно да върви в комплект с вашето пътешестване.

Резервирайте хотел дружно с полета

Някои снабдители на туристически услуги оферират обилни отстъпки за хотелско настаняване при резервация дружно с полет. Това е по този начин, защото хотелските комисионни са много по-високи и по този метод фирмите подтикват техните продажби. С резервация на полет е допустимо да спестите до 30% от цената на хотелското си настаняване.

Ползвайте мобилно приложение

Мобилните приложения за пътешестване ви дават опция да организирате и контролирате пътуването си на всички места и когато и да е, даже до момента в който сте на път и не сте пред компютъра си. Освен удобството, постоянно мобилните приложения дават и спомагателни отстъпки.

Не купувайте в последния миг

Мит е, че самолетните билети в последния миг са на безценица. Да, вероятни са и такива случаи, само че много по-вероятно е да са десеторно по-скъпи от нормално. Затова е най-добре по опция да купувате билетите си овреме. За по-ниска цена, пробвайте да изберете полет в средата на седмицата в ненатоварен сезон.

Летете до прилежащи градове

Ако търсите полет от Варна до Амстердам, да вземем за пример, това ще ви коства най-малко 200 евро и то с прехвърляне. Можете обаче да закупите билети до Айндховен, който се намира наоколо, и да се придвижите до Амстердам с трен за алегорична сума. Самолетните билети от Варна до Айндховен костват едвам 20 евро в посока. Такива дребни хитринки могат да ви отворят врата към доста мечтани дестинации.

Проверете какво е включено в билета

Самолетният превоз стана извънредно наличен и всеобщ метод за напредване, само че това си има своята цена. Изгодните самолетни билети към този момент не включват доста от преимуществата и удобствата, които оферираше пътуването със аероплан преди години. В взаимозависимост от самолетната компания, както и от цената на вашия самолетен билет, цената на билета може да не включва храна на борда, регистриран багаж, а в някои случаи даже и общоприетият ръчен багаж до 10 кг. Най-евтините билети не включват и благоприятни условия за промени или възобновяване на суми по анулации. Някои самолетни компании таксуват за липса на онлайн регистрация. Добре е да сте осведомени с всички тези елементи авансово, с цел да имате умерено и безпроблемно пътешестване и да не се постанова да доплащате такси на летището.

Забранени движимости на борда

Авиокомпаниите имат характерни правила за транспорт на избрани движимости в ръчния и регистриран багаж. Ако летите за първи път и се колебаете дали можете да вземете някоя движимост в ръчния си багаж, поинтересувайте се авансово.

Следете постоянно за преференциални предложения

Ако желаете да сте в крайник с най-изгодните предложения за пътешестване, следете постоянно предложенията на одобрените туристически уеб сайтове, изявленията им в обществените мрежи и блогове, абонирайте се за техните имейл бюлетини. Качествените уеб сайтове оферират все по-персонализирана маркетинг връзка, която допуска да получавате единствено информацията, която ви интересува.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР