Десет са вече пациентите на Клиниката по урология в УМБАЛ-Пловдив“,

...
Десет са вече пациентите на Клиниката по урология в УМБАЛ-Пловдив“,
Коментари Харесай

Клиника по урология с модерна лазерна система

Десет са към този момент пациентите на Клиниката по урология в „ УМБАЛ-Пловдив “,  лекувани с най-модерния лазер в Южна България. Точно преди Нова година получихме коледен подарък от управлението на болничното заведение и от Министерство на здравеопазването последно потомство холмиум лазерна система Quanta-Cyber Ho 100W за хирургично лекуване на простата и камъни в пикочо-отделителната система, сподели началникът проф. доктор Димитър Шишков.

Тази система е новаторска и ползва най-съвременните технологии в лазерното лекуване, които се отличават с огромна мощ, сила и периодичност на лазерния подтик. Прилага се при всички типове болести на простатната жлеза, като разрешава да се извърши лазерна енуклиация на простата и се реализира оптималната радикалност при нейното унищожаване.

При лекуване на рака на пикочния мехур и на бъбречно-каменната болест множеството вградени настройки, които лекарят може да приложи, разрешават оптимално усъвършенстване на оперативната намеса. Според проф. Шишков това е най-хубавият лазерен инструмент за разтрошаване на бъбречни камъни с минимална травматичност за пациента, тъй като не разрешава на конкремента „ да избяга “, до момента в който се разтрошава. С по-старите апарати в доста случаи камъкът бягаше от пикочопровода към бъбрека и разбиването ставаше доста по-трудно, изясни водещият уролог.

Подобни лазерни системи има в 4-5 лечебни заведения в Северна България, само че в Южна тази е единствената. Благодарение на системата, създадена през 2023 година, и дружно с другия смесен лазерен уред, както и последно потомство ендоскопска и лапароскопска инсталация за миниинвазивни интервенции, най-голямата клиника в Южна България към този момент има най-новите технологии в лазерното лекуване и предлага най-комплексното и модерно лекуване на урологичните болести. Може да се похвалим, че сме с цялостния набор за лекуване с тази методика, съобщи проф. Шишков.

Той увери, че медиците са извънредно удовлетворени от резултатите, които са постигнали с до момента оперираните 10 души, тъй като са отлични. Пациентите се възвръщат доста по-бързо от интервенциите, които протичат без никакво кървене и са осъществени за свръхкратко хирургично време – до 30 минути, според от размера на процеса.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР