Десет са новоразкритите временни офиси към Бюрата по труда в

...
Десет са новоразкритите временни офиси към Бюрата по труда в
Коментари Харесай

Откриват се временни офиси към Бюрата по труда

Десет са новоразкритите краткотрайни офиси към Бюрата по труда в страната. Това се постанова поради огромния брой новорегистриращи се безработни по отношение на рецесията с Covid-19.
Новите офиси ще работят в интервала на изключителното състояние, в делничните дни от 8.30 до 17 часа.
Два от тях са във Варна, и по един в София, Благоевград, Сандански, Габрово, Пловдив, Русе, Стара Загора и Хасково.
Съветът към хората, които се записват на място в Бюрата по труда, е да носят попълнени заявки - образците могат да се изтеглят от уеб страницата на Агенцията по заетостта, както и персоналната си карта, с цел да се редуцира времето за обслужване.
Отправя се апел към работодателите, които редуцират личен състав, да спомагат на хората, като им дават образците и оказват помощ за попълването на документите.
Освен в Бюрата по труда на място, заявките за регистрация безработните могат да изпратят по пощата или с куриерска работа, или като сканират заявката и го изпратят по електронната поща на Бюрото по труда.
Бизнесът също може да изпрати заявките на съкратените по имейл на адреса на Бюрото по труда, в което се прави регистрацията. Важно е да се знае, че при този вид хората ще се записват, само че би трябвало да подадат и заявление в Национален осигурителен институт за компенсацията.
То може да се изтегли от страницата на Института, да се попълни и също да се изпрати от работодателя посредством лицензиран пощенски оператор или системата за несъмнено електронно връчване към териториално отделение на Национален осигурителен институт.
Хората, които независимо попълнят заявките вкъщи си, също могат да ги изпратят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР