Десет прокурори, подкрепени от 176 полицейски служители и данъчни инспектори,

...
Десет прокурори, подкрепени от 176 полицейски служители и данъчни инспектори,
Коментари Харесай

10 прокурори и 176 полицаи ровят в офисите на Порше

Десет прокурори, подкрепени от 176 полицейски чиновници и данъчни инспектори, организираха обиски в щаб-квартирата на Porsche в Баден Вюртемберг, офисите на компанията във Вайзах и Карлсруе, както и в домовете на чиновниците в Пфорцхайм и Карлсруе.

По информация на Deutsche Welle, 6 индивида, заемащи управителни постове в компанията, ще бъдат упрекнати в корист с доверие и финансови измами. За това е оказал помощ и корумпиран чиновник на външна компания, която е правила одита на немския производител на спортни коли. От прокуратурата в Щутгарт потвърдиха, че имат съмнения за измами, от които е потърпевша компанията Porsche. Разследващите органи били привлечени от прекомерно високите обезщетения, изплатени на членове на Надзорния съвет на производителя.

Представители на Porsche разясниха пред AFP, че чиновниците на компанията напълно сътрудничат на управляващите. Акцията няма отношение към абсурда с манипулираните дизелови мотори, поради който Porsche към този момент заплати санкция от 535 млн. евро. Заради него, още през есента на 2018 година марката разгласи, че се отхвърля изцяло от дизелите. Actualno.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР