Десет причини допускат по дадени улици да се забранява престоят

...
Десет причини допускат по дадени улици да се забранява престоят
Коментари Харесай

Промени: На тесни улици ще забраняват дори спирането, не само паркирането

Десет аргументи позволяват по дадени улици да се не разрешава престоят и паркирането на транспортни средства. Те са изредени в нова разпоредба на районното министерство за образуване на придвижването по пътищата за публично прилагане, която е пусната за публично разискване.

В досегашната разпоредба, която е от 2001 година, няма категорично изредени аргументи, които да разрешат на локалната пътна полиция да вкарва такива забрани.

Една от аргументите да се забрани престоят и паркирането може да бъде, че лентата за придвижване по двупосочен път е по-тясна от 5,50 метра и има въведена възбрана за изпреварване. Това може да се позволява и в регионите на охраняеми зони и обекти, в сектори с понижена видимост или по улици, които са с огромен надлъжен надолнище.

Част от аргументите да се не разрешава престоят и паркирането са свързани с това, че по улицата се движат трамваи - следователно обаче възбраната може да се вкара единствено в случай че такава улица е с по една лента за придвижване в посока.

Други текстове позволяват възбрана за паркиране, в случай че по улицата има огромно директно придвижване, или в случай че доминира товарният трафик.

Според плана на наредбата обаче възбраните може да се вкарват единствено за часовете с натоварен трафик, а не през цялото денонощие.

Друга част от наредбата дефинира къде и по какъв начин може да се построяват платени паркинги.

Общото предписание е те да са отвън уличното пространство, спирките на публичния превоз и други обекти с социална значителност. Допуска се заплатен паркинг да се прави и по улични ленти, само че преди този момент тези улици би трябвало да бъдат направени еднопосочни и лентата на паркинга да не се употребява за придвижване.

Правилото за пешеходните пътеки важи единствено за основните улици на градовете и гласи, че те би трябвало да се вършат на разстояние не по-малко от 250 и не повече от 400 метра една от друга, предава 24 часа.

Четири са допустимите случая, в които една улица може да бъде еднопосочна: за улеснение на достъпа до някои обекти или региони, за разтоварване или по-равномерно потребление на прилежащите улици, когато широчината на улицата е по-малка от 5,50 метра или когато е изчерпана пропускателната дарба.

Има обаче и изключения от тези условия и те са свързани със прилежащите улици - когато и те са еднопосочни, дистанцията би трябвало да е не повече от 300 метра, в противоположен случай не може улица да се прави еднопосочна.

Тези и други условия би трябвало да залегнат в по този начин наречените Генерални проекти за организация на придвижването, които се вършат за обитаемоте места, само че единствено отсега нататък. Сегашните проекти би трябвало да се трансформират, а когато една процедура по одобряване към този момент е почнала, тя ще се довършва по остарялата разпоредба, без значение че новата може към този момент да е влезнала в действие, написа в плана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР