Десет преподаватели от Факултета по журналистика към Софийския университет излязоха

...
Десет преподаватели от Факултета по журналистика към Софийския университет излязоха
Коментари Харесай

Преподаватели от ФЖМК излязоха с отворено писмо

Десет преподаватели от Факултета по публицистика към Софийския университет излязоха с отворено писмо по отношение на клипа на студентската телевизия Алма Матер. В него шефът на малкия екран - артистът Башар Рахал афишира кастинг за чиновници. Видеото, в което момиче играе роля на негова асистентка и му сервира кафе и сметана с обръщението „ шефе “, провокира разнопосочни мнения в университетските среди, някои от които - мощно сериозни.

С писмото преподавателите от факултета дефинират клипа като объркващ и акцентират "журналистиката не е шоу стратегия, неприятният усет е неприятна реклама. Академичната общественост не е стока, която се продава и купува ".

Единият от преподавателите, подписал се под писмото - Вяра Ангелова - разяснява пред БНР: "Притеснява ни най-много усетът, който популяризира, и посланията, които надалеч се разминават с разбиранията ни за това, що е публицистика ". Башар Рахал, който във видието приканва студентите да се включат в кастинга, в случай че желаят да станат известни, към този момент разяснява пред медиите, че неприятна реклама няма.

С реакции излязоха и от Асоциацията на европейските публицисти - България. В нея написа, че клипът е "жалък урок за всички бъдещи публицисти ", и че демонстрира какво публицистиката не би трябвало да бъде.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР