Десет пъти са се увеличили посещенията в платформата Дигитална раница

...
Десет пъти са се увеличили посещенията в платформата Дигитална раница
Коментари Харесай

Министър Цоков: Десет пъти са се увеличили посещенията в Дигиталната раница през последните два месеца

Десет пъти са се нараснали визитите в платформата Дигитална раница през последните два месеца. Това стана ясно по време на среща на министъра на образованието и науката проф. с шефове и учители от учебни заведения в община Гоце Делчев, оповестяват от МОН.

Той разяснява опциите, които дават цифровите технологии и сполучливите образци на внедряването им в разнообразни просветителни институции по света.

„ Разбира се дигитализацията не може да даде отговори на всички въпроси и би трябвало да отчитаме традициите на българската просветителна система “, акцентира проф. Цоков.

По думите му при всяка промяна и промяна е доста значимо да се чува мнението на хората, които са част от системата. „ Затова и тези срещи по места са толкоз значими, тъй като желая да чуя вашето мнение и вашето виждане за всички стартирани процеси по смяна “, сподели още министърът.

В идващите месеци поетапно започват състезанията за шефове като с приоритет ще се проведат тези, където учебните заведения се ръководят от 3 и повече години от краткотрайно изпълняващ длъжността началник. „ Вярваме, че това са хора, които са навлезли в спецификата и в случай че имат предпочитание да заемат за непрекъснато позицията, ще бъдат подготвени да отговорят на изискванията. След това поетапно ще продължим с навършилите години за пенсиониране с връчено предупреждение, а по-късно и с останалите “, изясни проф. Цоков. Предвижда се новите състезания да бъдат аудио и видео заснемани, а в тях се ускоряват практическите задания. „ Искаме да приспособяваме състезанията към условията на новото време. Директорът към този момент не би трябвало да бъде един сполучлив админ, а същински учебен водач, който освен да се приспособява към изменящия се свят, само че и да е иноватор и визионер “, сподели министърът. 

В идващите дни Министерството на образованието и науката привиква национална среща на всички Регионални ръководства на образованието за подготовка на директорските състезания, стана ясно още от неговите думи.

Срещата в Гоце Делчев беше проведена от ръководителя на Съюза на българските учители доктор Янка Такева, която поздрави шефовете и учителите от района за високите резултати, които реализират. „ Социалният разговор стои в основата и триумфите идват единствено тогава когато всички ангажирани с образованието работим дружно и вървим ръка за ръка “, акцентира тя.

Д-р Такева подчертава и на постигнатите резултати през последните години и упованията за новия бюджет и средствата за учителите заложени в него. „ В основата на всички промени в просветителната система стоят шефовете и учителите. Затова е доста значимо да ги поддържаме и да им осигуряваме благоприятни условия за още повече методическа поддръжка и квалификационни стратегии “, сподели още тя.

На срещата участваха и заместник-кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш, началникът на отдел „ Образование “ Маргарита Енчева и началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР