Десет обитатели на старчески дом в Нортън, Канзас, са починали

...
Десет обитатели на старчески дом в Нортън, Канзас, са починали
Коментари Харесай

10 жители в старчески дом в Канзас са починали, след като всички 62 живеещи там са положителни за COVID-19

Десет жители на старешки дом в Нортън, Канзас , са умряли от COVID-19, откакто всички 62 поданици в заведението са дали позитивен тест за ковид , заяви здравното ръководство на окръга.

Според отчет на CBS News, здравният отдел на окръг Нортън удостовери диагнозите в дома Andbe в Нортън в понеделник.

Според отчета чиновниците в оборудването също са положили проби за вирус, макар че степента на огнището измежду личния състав не е разкрита.

Според локалните чиновници един човек е приет в болница, а останалите 51 се лекуват в оборудването. Служителите не прецизираха дали някой от жителите, които към момента се намират в оборудването, има някакви признаци на COVID-19, заяви CBS News.

Както означи CBS News, чиновници в окръг Нортън предходната седмица също оповестиха за огнище - 100 случая за двуседмичен интервал - в локалния държавен затвор. Според отчета в окръг Нортън се следи едно от най-големите пропорционални нараствания на случаите на COVID-19 в Канзас през последните две седмици.

Според данни, оценени от университета " Джон Хопкинс ", има минимум 71 557 доказани инфекции с COVID-19 в щата и най-малко 870 смъртни случая. През последната седмица повече от 19% от тестванията, прилагани в Канзас , са дали позитивен резултат, което е нарастване по отношение на миналата седмица.

По време на пандемията домовете за възрастни хора бяха горещо място за инфекции с COVID-19, защото заведенията се бориха да спрат разпространяването измежду жителите си, които постоянно включват хора, най-податливи на тежки случаи на COVID-19.

В понеделник Американската асоциация на опазването на здравето и Националният център за подпомаган живот предизвестиха в взаимен отчет, че седмичните случаи на домове за възрастни са се нараснали в края на септември за първи път от близо два месеца, откакто новите случаи са " спаднали доста " през август и първоначално от септември.

Докладът свързва разпространяването в домовете за възрастни хора с увеличеното разпространяване в общностите, където се намират заведения. В понеделник световните случаи на новия ковид доближиха 40 милиона, удвоявайки се, защото случаите доближиха 20 милиона през втората седмица на август.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР