Десет министри ще участват в традиционния парламентарен контрол в петък.

...
Десет министри ще участват в традиционния парламентарен контрол в петък.
Коментари Харесай

Петъчен парламентарен контрол


Десет министри ще вземат участие в обичайния парламентарен надзор в петък. На 30 март целият ден в Народното събрание ще бъде отдаден на препитванията на министрите.

Пръв на трибуната ще се качи Владислав Горанов, министър на финансите. Той ще отговори на един въпрос по отношение на подзаконовата нормативна уредба в региона на ваучерите за храна.

Веднага след него транспортният министър Ивайло Московски също ще отговори на един въпрос по отношение на доставки на електрическа сила за потребностите на "БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД.

Трети на надзор ще бъде подложен общественият министър Бисер Петков. И към него има единствено един въпрос и той е по отношение на великденски добавки към пенсиите.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев също ще взе участие в парламентарния надзор. Към него въпросите са общо 5: по отношение на подхванати ограничения по отношение на тежкото финансово положение и потребността от ремонт в "Специализирана болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания - Перник " ЕООД; по отношение на положението на питейната вода в общ. Брегово и региона; по отношение на обезпечаване на незабавна здравна помощ на територията на гр. Копривщица и околните обитаеми места.; по отношение на основаването на Национална онкологична тактика.; по отношение на програмата за дентално протезиране на възрастни хора.

В парламентарния надзор ще вземат участие още министърът на културата Боил Банов, министърът на земеделието Румен Порожанов, министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, спортният министър Красен Кралев и силовият Валентин Радев. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР