Десет компании ще получат от правителството до 6.1 млн. лв.

...
Десет компании ще получат от правителството до 6.1 млн. лв.
Коментари Харесай

Десет фирми получават държавна помощ до 6 млн. лв. заради открити нови работни места

Десет компании ще получат от държавното управление до 6.1 млн. лева безплатна финансова помощ поради това, че откриват близо 1400 нови работни места посредством направени от тях вложения за общо 80.9 млн. лева Това е решило държавното управление на съвещанието в сряда, оповестиха от Министерския съвет.

Парите са за отчасти възобновяване в продължение на 12 месеца на направените от вложителите наложителни осигурителни и здравни вноски за служащите и чиновниците, заели новите работни места. Помощта се дава на сертифицирани капиталови планове по Закона за поощряване на вложенията на (ЗНИ) на " Мултивак България Продакшън ", " Булпрос Консултинг ", " Ролпласт Груп ", " Интрама Протек ", " Кока Кола Юрпиън Партнърс Сървисис България ", " Каргил България ", " Ъпнетикс ", " Експириън България ", " Кока Кола Хеленик Ай Ти Сървисиз " и " Бер- Хелла Термоконтрол ".

Техните планове са за разширение на активността на съществуващи и разкриване на нови предприятия, локализирани главно в региона на столицата, Индустриална зона Божурище, както и в градовете Пловдив и Костинброд, допълват от държавната пресслужба. Става въпрос за главно високотехнологични действия от бранша на услугите и от индустриалния бранш. С договорите за безвъзмезната финансова помощ вложителите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези планове за период от минимум три или пет години, според от категорията на предприятието.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР