Десет компании получават безвъзмездна финансова помощ в размер до 6.1

...
Десет компании получават безвъзмездна финансова помощ в размер до 6.1
Коментари Харесай

Десет фирми получават финансова помощ за инвестиции и разкрити работни места

Десет компании получават безплатна финансова помощ в размер до 6.1 млн. лева за интервала 2019-2021 година за отчасти възобновяване за интервал до 12 месеца от разкриването на ново работно място.

Става въпрос за капиталови планове на сдруженията "Мултивак България Продакшън " ЕООД, "Булпрос Консултинг " АД, "Ролпласт Груп " АД, "Интрама Протек " ЕООД, "Кока Кола Юрпиън Партнърс Сървисис България " ЕООД, "Каргил България " ЕАД, "Ъпнетикс " ЕАД, "Експириън България " ЕАД, "Кока Кола Хеленик Ай Ти Сървисиз " ЕООД и "Бер- Хелла Термоконтрол " ЕООД.

Правителството утвърди изменение на решение на Министерския съвет с оглед сключването на контракти за даване на безплатна финансова помощ за отчасти възобновяване на направените от вложителя наложителни осигурителни и здравни вноски за служащите и чиновниците, заели новите работни места. Договорите са свързани с реализирането на сертифицирани капиталови планове по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на тези 10 сдружения.

Проектите са за разширение на активността на съществуващи и разкриване на нови предприятия, локализирани главно в региона на столицата, "Индустриална зона Божурище ", както и в градовете Пловдив и Костинброд. Планира се разкриването на 1398 нови работни места и осъществяването на вложения в размер на 80.9 млн. лв.. Проектите се реализират главно във високотехнологични действия от бранша на услугите и от индустриалния бранш. С контракта вложителите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези планове за период от минимум три или пет години, според от категорията на предприятието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР