Десет години след създаването ѝ Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС)

...
Десет години след създаването ѝ Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС)
Коментари Харесай

10 години след създаването си ДАНС започва да търси интелигентни агенти

Десет години след основаването ѝ Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) вкарва нови правила при кандидатстване за работа с акцент върху интелигентността на претендентите.
 Служител на ДАНС е арестуван при акция против иманяри
В наредбата, която дефинира изискванията за започване на работа в контраразузнаването, е основан нов раздел, озаглавен " Изследване на интелектуалните качества ". Това на процедура значи, че претендентите за сътрудници в ДАНС ще минават тест за просветеност. Запазва се и до момента съществуващият тест за " определяне на базисните знания " на конституцията и законите и правилниците, свързани директно с работата на ДАНС, само че след прекосяването на това равнище, претендентите ще бъдат подложени на сериозен изпит за просветеност.

" IQ е най-хубавият прогностичен фактор за цялостното показване на работното място, в образованието и в осъществяването на съответни задания, показват в претекстовете за измененията вносителите им.

От управлението на организацията са стигнали до извода, че високото равнище на просветеност в аналитична конструкция, каквато е ДАНС, е от решаващо значение, както за професионалните резултати, по този начин и за образованието на чиновниците. За да не прозвучи по този начин, че от организацията нямат желание да назначават неуки хора, претекстовете към измененията в наредбата са написани на допустимо най-голям жанр:  

Колкото по-изискваща е реализираната активност в интелектуално отношение, толкоз по-важна за триумфа е интелигентността. IQ има по-голяма годност при предсказването на работното показване, в сравнение с личностните качества, съответни качества или професионални ползи. Хората с по-висок IQ получават по-ефикасно (по-бързо и повече) професионални знания, което от своя страна е извънредно добър маркер за сполучливо показване в реализираната активност. С други думи, по-високият IQ посочва по-добра обучаемост.

Все отново в претекстовете е маркирано, че за ДАНС е значимо назначението на хора, " чийто интелектуален капацитет разрешава да бъдат съответно подготвени и да извършват отговорностите си независимо и дейно, вземайки независимо решения, когато се постанова ". 

С въвеждането на теста за просветеност ще бъде " отстранена опцията " претендентите, " чиито умствени качества не са на нужното равнище, с цел да извършват задоволително дейно предоставените със закон действия на ДАНС " да минават останалите стадии на изпити за влизане в организацията. 

С други промени в наредбата се подчертава и на психичното здраве на претендентите. Текстът, който показва, че те би трябвало да бъдат клинично здрави и да не страдат от психологични болести, е разграничен на две елементи. Така се дава опция, сътрудници, които имат някакво заболяване, само че са душевен здрави, въпреки всичко да могат да останат на работа, с цел да бъде употребен опитът им. 

Според в този момент настоящите правила, за чиновници в ДАНС се одобряват претенденти единствено с българско поданство, на възраст до 40 години, със завършено средно или висше обучение, физически годни, въздържатели и без регистрации в Министерство на вътрешните работи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР