Десет години след създаването на Сребърния фонд парите в него

...
Десет години след създаването на Сребърния фонд парите в него
Коментари Харесай

Сребърният фонд продължава да се пълни само от концесии

Десет години след основаването на Сребърния фонд парите в него " наред " надвишиха 3 милиарда лева По данни на финансовото министерство към 31 май сумата е 3.067 млрд.лв., от които 2.922 милиарда се държат на депозит в Българска народна банка. При учредяването на фонда през 2007 година упованията бяха в границите на 15 години в него да се натрупат над 10 милиарда лева, с които след време да се допълват главните пенсии на българите, напомня в. „ Сега “.

Към този миг парите стигат едвам се платят пенсиите за няколко месеца. Една от аргументите средствата в аварийния фонд да се натрупат с нежелани темпове е, че избраните в закона приходоизточници един по един пресъхват.

През последните пет години концесиите се оказаха единствените по-сериозни приходи. 31 май е крайният период, в който по закон в Сребърния фонд би трябвало да се внесат всички пари, дължими от миналата година. Така излиза наяве, че за 2018 година от концесии във фонда са влезнали 101 млн. лева, а от приватизация - символичните 1.15 млн. лева От санкции и наказания, свързани със следприватизационния развой, приходите са 2.58 млн. лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР