Десет години след като тогавашният кмет на София Бойко Борисов

...
Десет години след като тогавашният кмет на София Бойко Борисов
Коментари Харесай

Ремонтират през август част от Цариградско шосе при Орлов мост

Десет години откакто тогавашният кмет на София Бойко Борисов преасфалтира „ Цариградско шосе ”, то още веднъж е за ремонт. От началото на август машините влизат в правата от Орлов мост до „ Алея Яворов ”, която от много време е на талази.

Поправката ще коства на общината минимум 250 хиляди лв.. А обяснението за неочакваното обновяване е  дисторция на пътните платна поради трафика. Относно появилите се пукнатини по сектора, който се ремонтира през 2015 година, зам.-кметът по превоз Евгени Крусев уточни, че те ще бъдат запълнени за сметка на фирмата-изпълнител.

И през юли поправки ще опъват нервите на водачите в София

Шегата, че всяка година се ремонтира столичното Цариградско шосе се трансформира в истина. И този път няма да са изключение тапите по главната пътна артерия в София. До дни стартира ремонт на ремонтирания сектор от 2007 година И тогава обновлението имаше своите некачествени осъществявания, които се преправяха за сметка на компанията.

Десет години по-късно обаче гаранцията е изтекла и на общината й се постанова да вади 250 хиляди лв. от бюджета. Ресорният зам.-кмет Евгени Крусев изясни, че в региона на Орлов мост няма да има цялостно блокиране на придвижването.

Затварят част от бул. „ Дондуков ” за ремонт до края на август

" Ще бъде заменена напълно настилката в обсега на самото кръстовище и няколкостотин метра нагоре в посока " Плиска ". Това се постанова заради деформациите, които се появиха през последните години, а те са породени от доста тежкото придвижване. Предвиждаме да подменим напълно асфалтовата настилка в дълбочина, тъй че да поставим няколко пласта асфалт, който да може да понесе тежкото придвижване.  Кръстовището няма да бъде затваряно напълно. В момента се прави организация по какъв начин тъкмо да бъде стеснено придвижването. Очакваме продължителността да бъде сред 7 и 10 дни, като това ще се случи първата половина на август ", уточни Крусев.

Лошото време и ремонтите сковаха София

За ремонт е и различен сектор от „ Цариградско шосе ” и то единствено две години след цялостното обновяване. Появилите се пукнатини сред 4-и и 7-и километър ще бъдат запълнени, без преасфалтиране, посочи Крусев. А причина за появяването им било студеното време.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР