Десет европейски държави започват общо изследване върху маймунската шарка, за

...
Десет европейски държави започват общо изследване върху маймунската шарка, за
Коментари Харесай

10 европейски държави започват изследване върху маймунската шарка -

Десет европейски страни стартират общо проучване върху маймунската шарка, с цел да бъде изучена заболяването и да бъде оценено въздействието на лекуването на пациентите, наранени от това заболяване, заяви Агенция Франс Прес.

Изследването " Мозайка " се основава на настоящата работа в Централноафриканската република, с цел да бъде характеризирана по-добре заболяването в страните, в които е обявено за нейно разпространяване неотдавна.

Десетте участващи страни са Англия, Швейцария, Белгия, Франция, Ирландия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Португалия и Испания. Пациентите ще дават информация на екипа за своите признаци и реакции на лекуването. Те ще бъдат проследявани, с цел да бъде открита скоростта на възобновяване им или развиването на затруднения.

" Трябва незабавно да разберем по-добре това подценявано заболяване ", сподели професор Ксавие Лекюр от отделението по инфекциозни заболявания на болница " Биша " в Париж, който координира работата на експертите в европейските страни.

" Радвам се, че единствено за няколко седмици в Европа стартира проучване ", съобщи професор Пиеро Олиаро от Оксфордския университет, който е началник на проучването, представен в изказване на френската Агенция за проучвания върху СПИН и вирусен хепатит.

Първите пациенти към този момент са набрани в университетските лечебни заведения в Женева. Във Франция скоро също ще бъдат включени пациенти.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР