Десет души загинаха при въоръженото нападение срещу църква южно от

...
Десет души загинаха при въоръженото нападение срещу църква южно от
Коментари Харесай

10 загинали при нападението срещу църква в Египет

Десет души починаха при въоръженото нахлуване против черква южно от Кайро през днешния ден, съобщи Франс прес, като се базира на източник от египетското министерство на опазването на здравето.

Според локалния вестник "Ал Уатан ", представен от ТАСС, църквата "Свети Мина " в предградие на столицата е била атакувана от петима терористи, в това число един, наобиколен с експлозиви. Към сегашния миг трима от нападателите са премахнати, включително камикадзето, който, по всяка възможност, е трябвало да влезе в храма и да се взриви.

Агенция Франс Прес, базирайки се на своя източник, заяви за въоръжен мъж, който разкрил огън отвън християнския храм и опитал да щурмува църквата, преди да бъде убит от служители на реда. Нападателят е ранил и петима охранители. Според държавната телевизия един от убитите е служител на реда. Полицията търси различен нападател, който е избягал от мястото на престъплението, заяви още Агенция Франс Прес.

Според египетската държавна телевизия, представена от Ройтерс, има хванат съизвършител в офанзивата в южното предградие на Кайро Хелуан.
Тази година бяха осъществени доста атентати против египетските християни, коптите, напомня Агенция Франс Прес. Отговорност за множеството от тях пое групировката "Ислямска страна ". Близо 10 % от 100-те милиона поданици на най-вече мюсюлмански Египет са християни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР