Десет души вече са жертвите на продължаващите бунтове в Чили.

...
Десет души вече са жертвите на продължаващите бунтове в Чили.
Коментари Харесай

Жертвите на безредиците в Чили се увеличават, щетите са за милиони

Десет души към този момент са жертвите на продължаващите протести в Чили. Голяма част са починали при пожари в търговски центрове, оповестиха локалните управляващи.

#Chile #RenunciaPiñera #News @cnnbrk @BBCWorld @dwnews https://t.co/q2gRyCn6xu
— FNCcorazondewe0n (@corazondewe0n) October 21, 2019
В неделя се появиха известия, че супермаркет в чилийската столица Сантяго е бил запален през нощта, при което са починали четирима души. Общинските управляващи оповестиха, че супермаркетът е бил ограбен преди да бъде запален.

Carabineros inocoando fuego #GuerraCivil #ChileSeCanso #ToquedeQuedaChile #Chile # pic.twitter.com/0aBTDDx8pu
— Hugo Alfaro (@hdalfa) October 21, 2019
„ Пет тела са открити в магазин за долни дрехи “, сподели кметът на Сантяго. По-рано жител на Перу е бил открит мъртъв в различен изгорен супермаркет. Млад жител на Еквадор е умрял в град Серина от огнестрелна рана.

Que pasa cuando salen militares las calles #ChileDespierta #ChileResiste #ToqueQueda #ToquedeQuedaChile #pazParaChile #Chile #Chileduele #ChileDesperta #ChileSeDesperto #ChilevisionNoticias #ChileEnMarcha #ChileEstaDespertando #Uruguay #VivirSinMiedo #NoALaReforma #SiALaReforma https://t.co/QRn0F6ZW9W
— Martin Diaz (@MisterMxyzptlk0) October 21, 2019 Материалните вреди в Сантяго се към този момент надвишават 200 милиона $, и то единствено за метрото. Метрото на Сантяго няма да възобнови работата си в понеделник, 21 октомври, както бе дадено по-рано, защото инфраструктурата му е развалена от митингите.
" Информираме ви, че единствено линия 1 сред гарите Пахаритос и Лос Доминикос ще бъде отворена на следващия ден, от 7.00 до 20.00 часа. Останалите линии няма да действат ", написа компанията в Twitter.
La Tercera, базирайки се на началника на метрото Рубен Алварадо, оповестява, че от 136 станции 77 са били развалени, 20 са били подпалени, а 9 са изцяло изгорели.
Чили е обзет от публични безредици от 6 октомври, когато управляващите усилиха цените на билетите за метрото. Мирните демонстрации бързо прераснаха в жестоки конфликти с органите на реда и безредици. В петък насилието доближи пика си, откакто протестиращите изгориха няколко метростанции, както и рейсове и офис здания. Метрото в Сантяго беше затворено за уикенда, а нанесените му вреди се правят оценка на 200 милиона $. В Сантяго беше разгласен комендантски час, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР