Десет души вече са жертвите на продължаващите бунтове в Чили.

...
Десет души вече са жертвите на продължаващите бунтове в Чили.
Коментари Харесай

Протестите в Сантяго взеха жертви, метрото няма да работи днес

Десет души към този момент са жертвите на продължаващите протести в Чили. Голяма част са починали при пожари в търговски центрове, оповестиха локалните управляващи.

Петима души починаха, откакто в неделя фабрика за дрехи е била запалена от мародери в предградията на Сантяго.



Това разгласи пожарната, с което броят на жертвите при безредиците доближи до седем, заяви Агенция Франс Прес.

„ За страдание, пет тела са открити във фабриката в Ренка “, съобщи пред локалните медии командирът на пожарната работа в Сантяго Диего Веласкес.



Двама души починаха, когато грабителите подпалиха супермаркет в Сантяго в ранните съботни часове.
Метрото на Сантяго няма да възобнови работата си през днешния ден, както бе дадено по-рано, защото инфраструктурата му е развалена от митингите, а нанесените вреди са на стойност 200 милиона $.


„ Информираме ви, че единствено линия 1 сред гарите Пахаритос и Лос Доминикос ще бъде отворена на следващия ден, от 7.00 до 20.00 часа. Останалите линии няма да действат “, написа компанията в Twitter.



La Tercera, базирайки се на началника на метрото Рубен Алварадо, оповестява, че съгласно предварителните оценки вредите са за 200 милиона $. От 136 станции 77 са били развалени, 20 са били подпалени, а 9 са изцяло изгорели.



Безредиците в чилийската столица избухнаха поради желанието на държавното управление да увеличи цената на билета. И без значение, че президентът Себастиан Пинера реши да анулира решението си, митингите продължиха. В страната беше оповестено изключително състояние, а по улиците на Сантяго бяха изпратени военни и танкове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР