Десет души пострадаха при пожар в квартал в Белград през

...
Десет души пострадаха при пожар в квартал в Белград през
Коментари Харесай

Десет души пострадаха при пожар в Белград

Десет души пострадаха при пожар в квартал в Белград през миналата нощ. Сред тях има пожарникари и цивилни, само че никой не е с заплаха за живота. Запалила се е фабрика за мебели. Причините за случая се обясняват.

Пожарът лумва към 22 часа нощес във фабрика и съседен склад за мебели. Пламъците се популяризират стремително и доста бързо обгръщат повърхност от няколко хиляди квадратни метра. Намиращите се наоколо жилищни здания са евакуирани.

По данни на сръбските медии достъпът до пожара е бил усложнен. 157 огнеборци и 32 пожарни коли от Белград и прилежащите градове се включват в преодоляването на стихията. През нощта на мястото на пожара беше и вътрешният министър на Сърбия - Небойша Стефанович. По думите му обстановката е била следена " секунда по секунда ".

Небойша Стефанович, министър на вътрешните работи: За страдание, пожарът, избухнал в склада, е засегнал и намиращи се наоколо други постройки. За аргументите за пожара ще приказваме в идващите дни, откакто полицията си свърши работата.
Според пожарната работа огънят е бил локализиран за четири часа. Сградата продължи да тлее до сутринта, като на моменти се виждаха и високи пламъци, само че дежурните пожарникари се намесваха навреме.

Повечето от потърпевшите са се надишали с пушек, един пожарникар е с леки изгаряния. Причините за случая към този момент се проверяват. По думите на очевидци преди пламъците се чула мощна детонация. Възможно е да е гръмнала газова бутилка в някое от пространствата, само че информацията не е доказана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР