Десет дни остават до първия мач на силния турнир от

...
Десет дни остават до първия мач на силния турнир от
Коментари Харесай

Мартон Фучович пише историята на унгарския тенис и обича да играе на трева

 Още шестима първенци от Големия шлем ще играят на Sofia Open 2019
Десет дни остават до първия мач на мощния шампионат от веригата на ATP Sofia Open. Официалният уебсайт на влиятелната конкуренция продължава да ни среща с участниците, а през днешния ден на фокус е представителят на унгарската школа Мартон Фучович.

Нормално ли е човек, който е израснал на червени кортове, да обича най-вече да играе на трева?

Има и такива случаи и образец е най-хубавият маджарски тенисист сега.

Всъщност за желанията на Мартон Фучович има някакво пояснение, тъй като той е първенец при юношите на " Уимбълдън " за 2010 година и евентуално тогава е усетил, че тревните кортове му подхождат.

Още от първия си досег до ракетата на петгодишна възраст Фучович играе с по-големи от него. През 2003 година става народен първенец в своята възрастова група и Nike junior tour, което му дава право да взе участие на международния край в Сън Сити (Южна Африка). Първият му огромен триумф е купата на двойки при юношите на US Open през 2009 година

Има съществена роля в националния тим до 18 година, който печели влиятелната купа " Валерио/Галеа " и това е първият триумф за Унгария в лятно отборно съревнование при юношите.

През юли 2010 година Фучович става №1 в международната класация при юношите и това е причина за бъдещи победи при мъжете. Миналата година през май той завоюва първия си шампионат от календара на АТП в Женева след победа над Петер Гойовчик (Гер) на финала, което го изкачи до №45 в ранглистата и го направи първия маджарин с купа от повече от четвърт век.

Мартон е съществена фигура и в унгарския народен тим за купа " Дейвис " и българската аудитория имаше опция да го гледа в София в решителния плейоф през септември 2015 година, когато загубихме 2:3.

Извън тениса Фучович обича да гледа футбол, най-много Барселона. А в унгарската федерация от дълго време са си отдъхнали, че като дребен е избрал ракетата, а не баскетболната топка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР