Десет човек от Селтик оцеляха в дербито с Глазгоу Рейнджърс

...
Десет човек от Селтик оцеляха в дербито с Глазгоу Рейнджърс
Коментари Харесай

Нечувана драма донесе нова купа на Селтик във финала с Рейнджърс

Десет човек от Селтик оцеляха в дербито с Глазгоу Рейнджърс и победиха с 1:0, с цел да побеждават във финала за шотландската Купа на Лигата. По този метод „ детелините” взеха 10-и следващ трофей във всички съревнования. Точен за Селтик бе Кристофър Жулиен с единственият прецизен удар за тима в срещата. Три минути по-късно обаче Жереми Фримпонг бе изпъден, откакто извърши нарушаване против Алфредо Морейос в наказателното поле, само че Фрейзър Форстър избави дузпата на колумбиеца.

Стражът на „ детелините” направи страхотни спасявания, откакто отхвърли Морейос и Райън Джак, които бяха най-дейни с ударите. Нападателят на Глазгоу направи няколко страхотни пропуща, в това число и в добавеното време, макар че има 25 гола през сезона, само че към момента няма подобен във вратата на огромния зложелател.

Отборът на Нийл Ленън показва впечатляваща резистентност при печеленето на купи в Шотландия и към този момент господства за Купата в 31 мача, оставяйки непобеден. Да се каже, че Рейнджърс доминираше през първата част на „ Хемпдън Парк” е разумно, само че голове във вратата на противника нямаше. Шампионите мъчно успяваха да укротят темпото, наложено от отбора на Стивън Джерард и рядко се пускаха в офанзиви.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР