Десет членове на терористичната групировка Революционна партия и фронт за

...
Десет членове на терористичната групировка Революционна партия и фронт за
Коментари Харесай

В Истанбул заловиха десетима членове на терористична групировка

Десет членове на терористичната формация Революционна партия и фронт за национално избавление (ДХКП-С) са арестувани при акция на силите за сигурност в Истанбул, съобщи турската страна телевизия ТРТ-Хабер.

Операцията е подхваната по разпореждане на Истанбулската основна прокуратура след определяне на преписка с членове на ДХКП-С, живеещи в чужбина.

Десет деятели на групировката са арестувани в Културния център Идил в Шишли. При претършуване на центъра са конфискувани доста документи и цифрови материали на ДХКП-С.

Организацията Революционна партия и фронт за национално избавление (ДХКП-С) е включена в листата с терористични групировки на Турция и Съединени американски щати. Групировката проповядва марксистка идеология и стои зад редица набези против държавни обекти през последните години.

Междувременно в границите на битката против тероризма на Турция през днешния ден са били обезвредени и седем хипотетични терористи от ПКК (Кюрдската работническа партия) в Югоизточна Турция и Северен Ирак, оповестиха турските въоръжени сили в акаунта им в обществената мрежа Екс.

Установено е, че обезвредените терористи са подготвяли атентат. Те са били премахнати при въздушни удари в югоизточния турски окръг Хаккяри и в регионите Зап и Авашин-Басян в Северен Ирак.

Терористите от ПКК са дейни в Югоизточен Анадол, както и в Северен Ирак и Северна Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция. Групировката води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и е приета за терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Тази заран министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая заяви, че е бил предотвратен терористичен атентат в Диарбекир (Югоизточна Турция), като при акция на полицията са били хванати петима терористи, които са подготвяли атентат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР