Десет автобуса са блокирани край Поликраище. За това сигнализира пътничка

...
Десет автобуса са блокирани край Поликраище. За това сигнализира пътничка
Коментари Харесай

Десет автобуса са блокирани край Поликраище заради снега

Десет рейса са блокирани край Поликраище. За това алармира пътничка в един от тях.

Пламена Иванова описа, че пътуват от Румъния в посока Велико Търново, само че близо 12 часа са блокирани край Поликраище.

Хората са се свързали с телефон 112. 

„ Няма бедстващи, тъй като сме в рейсовете и ни е топло. Отпред има патрулен автомобил, служителите на реда ни споделят да чакаме ", съобщи Пламена Иванова пред . 

Тя изясни, че няма обиколен път, по който да минат.

Неин сателит описа, че има голяма запушалка на изхода на Русе. Има паднали клони на пътя и няма по какъв начин да се разминават тежкотоварните камиони. Ситуацията край Бяла описаха като " пъкъл ".

Засега на блокираните край Поликраище е казано, че би трябвало да изчакат тежкотоварна машина, която да почисти пътя. От ОДМВР - Велико Търново оповестиха, че поради навявания техниката не може да почисти.

Затворени пътища има в община Павликени и сред Г. Оряховица и с. Драганово. Проходът на Републиката е отворен. Останалите пътища в региона са проходими при зимни условия.

10 блокирани рейса има и край село Паволче, област Враца. Пътничка от един от рейсовете описа, че той е спрял в 04:30 ч. и не може да продължи.

„ Стоим на Паволче на моста и не можем да тръгнем нито напред, нито обратно. Шофьорът сподели, че има 4 пръста лед ", описа Димитрова.

По думите ѝ в региона има техника, само че тя не разчиства.

Невиждано злополучие последва първия ноемврийски сняг. Паднали дървета и счупени клони затвориха пътища, удариха паркирани коли и прекъснаха тока в над 1000 обитаеми места.

България като че ли се върна във времето преди Съединението за ден - всички старопланински проходи и пътища бяха блокирани за десетина часа.

Метеоролозите обаче плануват времето да омекне в идващите дни. Утихването ще стартира още в понеделник, като се чакат повече слънчеви часове, както и дневни температури сред -1 и 4 градуса. Вятърът ще отслабва, само че ще остане сдържан, краткотрайно и мощен от запад-северозапад.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР