Десерт от грис за чая или кафето ви предлагаме да

...
Десерт от грис за чая или кафето ви предлагаме да
Коментари Харесай

Десерт от грис

Десерт от грис за чая или кафето ви предлагаме да си приготвите през днешния ден. Рецептата е лесна и бюджетна.

Можете бързо да приготвите нещо сладко за чая, в случай че имате на разположение малко масло, грис и захар. Не пропускайте да опитате тази вкусотия. Приготвянето ще отнеме единствено 15 минути от скъпото ви време. Никой не би предположил, че елементарният грис е съществена съставна част на тази бюджетна и лесна за подготвяне ориенталска наслада.

Необходими съставки:

грис – 1 чашамасло – 100 гвода – 1 чашазахар – 1 чаша

Приготвяне:

В обособена тенджера сварете сироп от 1 чаша захар и 1 чаша вода. Не е належащо да се вари, задоволително е захарта да се разтвори изцяло. В началото разбъркайте наличието, с цел да не полепне захарта на дъното.

Изсипете гриса в разтопеното в тиган масло и незабавно започнете да бъркате.

Запържете гриса, като бъркате от самото начало за 7 минути. В този миг наличието би трябвало да е придобило светлокафяв цвят.

Разпределете отмерено гриса в тигана. Добавете сиропа на 3 стадия. Преди да налеете идната порция течност, разбъркайте наличието до гладкост.

Продължете да готвите още 5-7 минути. На този стадий би трябвало да разбърквате наличието доста по-рядко. В края на готвенето сместа не би трябвало да е течна и ще придобие по-наситен светлокафяв цвят.

Вижте още: Ронливи сладки с глазура

На този стадий, в случай че желаете, можете да добавите сусам или смлени орехи, само че ще бъде доста вкусно даже и без добавки.

Остава единствено да прехвърлите наличието на тигана в паница и да го оформите. При сервиране можете да гарнирате невероятния десерт от грис с кокосови стърготини или смлени орехи. Можете да добавите канела, какао, стафиди, сушени боровинки или захаросани плодове.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР