ДеСантис щурмува през Айова, за да подсили кандидатурата си, докато кампанията му се коригира

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис щурмува Айова тази седмица с
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис щурмува Айова тази седмица с шест събития за два дни, надявайки се да предизвика ново начало за кампанията си след поредица от скорошни неуспехи.

Автобусната обиколка, организирана от супер PAC „Never Back Down“, която подкрепя кандидатурата му, включваше атрибутите на традиционна първична кампания: ДеСантис говори с по-интимни тълпи и направи повече от политиканстването на дребно ранно гласуване щати стойност. Обиколката включваше повече ангажименти с пресата, всички корекции, които висшето ръководство на кампанията му представи на дарителите миналия уикенд.

„Ще продължим да работим. Нямаме право на нищо. Аз не съм политик прогнозист. Всичко, което казвам, е, че ще надработя всички и ще спечелим подкрепата, каза ДеСантис пред репортери в петък в Албия. от една трета от големия си персонал през последните седмици и недоволството на чернокожите републиканци в Конгреса относно образователните стандарти на неговия щат, които не стихват, ДеСантис пътува през Айова тази седмица, разтърсен от въпроси относно силата и жизнеспособността на неговата кандидатура.

Все пак кампанията на DeSantis казва, че дава приоритети и натрупва инерция в Айова, и посочи набор от 39 законодатели, които са подкрепили DeSantis, нарастваща подкрепа от местни пастори и други законодатели (включително един, който преди това е подкрепял Тръмп до неговата критика към губернатора на Айова Ким Рейнолдс) и тежък за Айова график за кампанията на ДеСантис през следващите седмици.

Политическият директор на кампанията на ДеСантис Сам Купър каза, че Айова „е място, което не е било засмукано от това национален разказ за това къде е кампанията" и отхвърли ранните щатски допитвания, като каза, че е трудно да се допитат участниците в събранието на Републиканската партия.

"Национално проучване или щатско проучване през юли шест месеца преди събранието не означава нищо .. Ако беше така, Джеб Буш щеше да бъде президент", каза Купър. „Причината, поради която не се притеснявам от проучванията в момента, е, че повечето хора все още не са се включили в това нещо. Лято е. А за участниците в фракцията, трябва да отидем да го представим.“

DeSantis омаловажи съкращенията като част от процеса на кампанията и изрази увереност в стратегията си за ранните първични президентски щати.

„Като командир, вие излагате намерение за това, което искате да видите. Ако това намерение не бъде последвано , гарантирате, че ще бъде спазено. Мисля, че сме в добра форма“, каза ДеСантис в интервю за CBS News в четвъртък, когато го попитаха за евентуални допълнителни съкращения на персонал.

Кампанията на ДеСантис също така твърди, че има свобода за него сред републиканците от Айова, след като бившият президент Тръмп пренебрегна губернатор Рейнолдс, който е популярен сред републиканската партия в нейния щат.

Рейнолдс каза, че ще остане неутрална в надпреварата за републиканците през 2024 г., но се появи на няколко събития в кампанията с ДеСантис и дори на едно със съпругата му Кейси ДеСантис. Тръмп също планира да  пропусне индивидуалните интервюта, които Рейнолдс прави с всички кандидати за президент на панаира на щата Айова през август.

„Отворих позицията на губернатор за Ким Рейнолдс и когато тя изостана, аз я ПОДКРЕПИХ, направих големи митинги и тя спечели. Сега тя иска да остане „НЕУТРАЛНА“, Тръмп публикува в началото юли, позовавайки се на собственото си одобрение за нея в надпреварата през 2018 г. и факта, че постът беше вакантен, след като той назначи губернатора на Айова Тери Бранстад за посланик в Китай. 

ДеСантис защити Рейнолдс и каза, че би смятат я за потенциален кандидат за кандидат. Той нарече атаките на Тръмп „неконтролируеми“ и „не начинът, по който печелим“. 

Проучване, проведено от Public Opinion Strategies и споделено от кампанията DeSantis, установи, че 78% от вероятните членове на партийното събрание на републиканците в Айова не са съгласни с коментарите на Тръмп за Рейнолдс. Други вътрешни проучвания на предизборната кампания показаха, че Тръмп и ДеСантис имат еднакъв рейтинг на благосклонност сред републиканците в Айова - 78%.

Тръмп също пренебрегна Боб Вандер Плаатс, влиятелен лидер на евангелистите в щата, който критикува бившия президент. Тръмп  не присъства на срещата на кандидатите на Вандер Плаатс по-рано този месец.

Купър също каза, че избираемостта на ДеСантис срещу президента Джо Байдън е ключова за неговия съобщение в Айова.

„Участниците в фракцията искат да спечелят. Виждали са победа в Айова с Ким Рейнолдс и нейния законодателен орган там. Те виждат победа във Флорида с губернатора ДеСантис. И те искат да стигнат дотам със семейни ценности, които поставят страната на първо място“, каза той. 

Говорителят на кампанията на Тръмп Стивън Чеунг отговори, като посочи неудобен момент по следата в четвъртък между ДеСантис и дете, и критика от страна на чернокожите републиканци в Конгреса на стандартите за чернокожа история на Флорида. 

„От травматизиране на дете за това, че има Icee през горещ летен ден до отвратително критикуване на черните републиканци в Конгреса, рестартирането на Рон ДеСантис е толкова колебливо, колкото и високото му -обувки с токчета“, каза Ченг. 

Републиканските гласоподаватели в целия щат тази седмица сигнализираха за готовност да чуят от ДеСантис и други кандидати, въпреки голямата преднина на Тръмп в социологическите проучвания. Но сред тези, които присъстваха на събитията на ДеСантис, въпреки че имаше усещане за умора около Тръмп и продължаващите му оплаквания относно изборите през 2020 г., повечето казаха, че тепърва започват да опознават ДеСантис. 

„Мисля, че с Тръмп е свършено. Мисля, че свърши. Сега той просто се самозалъгва", каза Ричард Борг от Феърфийлд, нерешителен републиканец от Айова, който присъства на събитие на DeSantis в Албия. Попитан защо е присъствал на събитието на DeSantis, Борг каза: "Просто любопитство. Харесва ми да мога да видя и чуя на живо кандидатите. Това е възможност, която получавате в Айова, която е много рядка.“ 

Роджър Гей, който каза, че ДеСантис е свършил „много добра работа“ по време на събитие, на което присъства в Оскалуса, призова „някой по-млад“ от Тръмп да станете президент.

„Нуждаем се от някой, който ще бъде честен“, добави той. 

Карън Феслър, нерешил гласоподавател от Айова и бивш съветник на Caucus Coalitions за 2016 г. на бившия сенатор Рик Санторум президентска кандидатура, каза, че би искала да види ДеСантис „да се справя по-добре“ в щата, но отбеляза, че базата на Тръмп в Айова „все още е много силна“. но предупреди, че ще е необходим ангажимент, за да се осъществи. 

„Има обиколка на 99 окръга по начина, по който го направи Рик Санторум [през 2012 г.], и ето обиколка на 99 окръга по начина, по който го направи Мишел Бахман то. Ако Мишел Бахман спре при Кейси и напълни предизборния си автобус с бензин, вземе парче пица и си тръгне, тя отметна този окръг“, каза тя.

„Ако ще го направиш, ела и го направи. Ще видим", допълни тя. "Първи август е, а събранията ни са на 15 януари. И там има Деня на благодарността, Коледа и Нова година. Не е останало много време."

Ед О'Кийф, Оливия Риналди и Мусадик Бидар допринесоха за репортажите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР