ДеСантис казва, че възрастта на Байдън и Тръмп е „основателна загриженост“

...
Вашингтон — Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис каза във вторник,
Коментари Харесай

Вашингтон — Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис каза във вторник, че възрастта на президента Байдън и бившия президент Доналд Тръмп е „абсолютно основателна загриженост“ за гласоподаватели в президентската надпревара през 2024 г. и вярва, че американците ще бъдат готови за следващото поколение лидерство, ако той бъде изборът на Републиканската партия да се изправи срещу г-н Байдън на общите избори.

„Президентството не е работа за някой, който е на 80 години", каза ДеСантис, кандидат на Републиканската партия за президент, пред водещата и главен редактор на "CBS Evening News" Нора О'Донъл. „И няма нищо лошо в това да си на 80. Очевидно аз съм губернатор на Флорида. Познавам много хора, които са в напреднала възраст. Те са страхотни хора. Но вие говорите за работа, в която трябва да дайте го на 100%. Нуждаем се от енергичен президент."

Отбелязвайки, че много политически лидери във Вашингтон са на 75 или повече години, ДеСантис също предположи, че основателите, ако им беше даден още един шанс, "вероятно биха постави възрастова граница за някои от тези офиси."

Проучване на CBS News, публикувано в неделя, установи, че 80% от американците смятат, че избраните длъжностни лица на възраст над 75 години рискуват да не са в крак с времето, а 78% имат опасения относно способността си да изпълняват работата си. Повече от половината анкетирани американци, 53%, смятат, че президентството е твърде взискателно за човек на възраст над 75 години.

Гледайте повече от интервюто на Нора О'Донъл с губернатора на Флорида Рон ДеСантис във „Вечерта на CBS Новини“ от 18:30 ч. ET/PT.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР