Дервишите от Церово очаквано омаяха журито и публиката и журито

...
Дервишите от Церово очаквано омаяха журито и публиката и журито
Коментари Харесай

Нашенски дервиши омаяха публиката в Симитли и Македония

Дервишите от Церово предстоящо омаяха журито и публиката и журито на кукерския фестивал в Симитли. Групата справедливо завоюва нови две оценки – второ място и плакет за плакет за най-хубава маска, присъдено на Дявола. В неговата роля се бе претворил Димитър Панчев.

50 индивида – дервиши и битова група, показаха почтено селото в Симитли. А следващата победа ги подтиква да се приготвят с още по-голям хъс за идващото си присъединяване – на най-големия в страната ни фестивал на маскарадните игри – „ Сурва 2019 “ в Перник.

Триумфално се завърнаха от Симитли и кукерите от Варвара. Те също завоюваха влиятелен приз, а в триумфите си за актуалната година вписват още едно победоносно присъединяване – в Ратево, Македония. Там взеха второ място като група за ефектни маски.

В петък пък бе извършено следващо дервишко заседание за уточняване на детайлности към идното им присъединяване в Перник.

Във Варвара маскарадните игри стартират още на Васильовден – това е един от най-големите празници за хората в селото. И не престават до Сирница с голям брой почтени представяния, от които групата обичайно печели оценки.

Снимки - Христо Манджуков и Народно читалище " Селска пробуда " - Варвара.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР