Дерматологът доктор Хауард Мурад съветва да използваме слънцезащитен крем, когато

...
Дерматологът доктор Хауард Мурад съветва да използваме слънцезащитен крем, когато
Коментари Харесай

4 дни облъчване пред компютъра е равно на 20 мин. на слънце

Дерматологът лекар Хауард Мурад поучава да използваме слънцезащитен крем, когато приказваме по мобилния си телефон или сядаме пред компютъра за по-дълго време. Причината за този малко необикновен съвет е, че по този начин ще се предпазим от нездравословните сини лъчи, които те излъчват.

Дерматологът, който има сполучлива верига от салони за грижа за кожата, се грижи за външния тип на звезди като Никол Шерцингер, Дженифър Лопес и Джери Хол.

По думите му, в случай че прекараме 4 дни пред екрана на компютъра то все едно сме прекарали 20 минути под лъчите на слънцето.

Доктор Мурад изяснява, че, с цел да се предпазим от това излъчване, би трябвало да използваме кремове и лосиони, които в състава си имат съставна част, наречена лутеин.

Лутеинът се съдържа в някои слънцезащитни артикули, както и в храни като морковите, доматите, плодовете годжи бери, нарът, динята и розовият грейпфрут.

Той освен защищава кожата от нездравословните лъчи на слънцето, само че оказва помощ да се защитим и от нездравословното излъчване, което идва от мобилните телефони, компютрите, преносимите компютри и таблетите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР