Дерматолог от лондонската клиника Harley Street Dental Studio назова главните

...
Дерматолог от лондонската клиника Harley Street Dental Studio назова главните
Коментари Харесай

Стискате ли си пъпките? Вижте какво означава това

Дерматолог от лондонската клиника Harley Street Dental Studio назова основните неточности при унищожаване на пъпки от кожата, написа The Sun.

Д-р Анека Хайра изяснява, че доста хора получават наслаждение от стискането на пъпки. По думите ѝ за това може да има няколко аргументи. Първо, сходно предпочитание постоянно е обвързвано с дерматиломания (натрапчиво държание, ориентирано против кожата: разчопляне на рани, притискане на възпаления, разчесване на неравности по кожата, обелване на кожички, хапене на устните и бузите отвътре).
Защо се появяват пъпките и по какъв начин да се отървем от тях?
Пъпките са проблем за доста от нас. Не единствено за младежи! Съветваме по какъв начин да се отървете от тях и обясняваме по какъв начин пораждат тези досадни...

Второ, нерядко хората си стискат пъпките от стрес или по табиет. Освен това експертът твърди, че при някои мъже и дами при притискане на пъпки се създава хормонът допамин, заради което те изпитват наслаждение от този развой.

На първо място доктор Хайра поучава да не се отстраняват възпаленията, а да се нанасят върху тях средства, които способстват за тяхното понижаване и изгубване. В добавка кожният лекар акцентира, че не трябва да се злоупотребява с киселинните средства за грижа за кожата, защото те могат да предизвикат ненужно произвеждане на себум, което ще докара до появяването на още повече пъпки.

Освен това доктор Хайда припомня да не се допира лицето с ръце, както и да не се допират до него телефони и коса, с цел да не се пренесат върху него болестотворни бактерии. По думите ѝ належащо е да почистваме кожата си два пъти на ден и да употребяваме нужните за това средства.

„ Ако към момента имате предпочитание да изстискате пъпка, сложете топъл компрес. Това ще успокои кожата и има възможност новообразуванието да излезе единствено – заключава доктор Хайра. – За независимо премахване на пъпката е по-добре да се изчака, до момента в който на повърхността не се появи бяло връхче. Необходимо е да сложите ръкавици, да вземете стерилна игла и да пробиете единствено външния пласт. В идеалния случай оставете това на кожния лекар. “
Eфективни маски, с които ще елиминирате акнето от лицето си
Акнето е проблем освен в юношеството. То все по-често визира и възрастни. Често козметичните препарати не носят предстоящите резултати...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР