Дерматофитозата е силно заразна форма на гъбички по кожата и

...
Дерматофитозата е силно заразна форма на гъбички по кожата и
Коментари Харесай

Гъбички по кожата- 7 неща, които имате вкъщи и наистина ще ви помогнат

Дерматофитозата е мощно заразна форма на гъбички по кожата и хиляди хора се заразяват с гъбички. Повечето хора не търсят лекарска помощ, което в допълнение задълбочава казуса.

Ще ви предложим няколко средства за лекуване, които имате у дома, само че това НЕ замества консултацията с доктор и приема на предписаните медикаменти.

1. Куркума

Куркумата е известна със своите противовъзпалителни свойства. Предполага се, че съставен елемент, присъстващ в куркумата, наименуван куркумин, има антимикробни свойства.

Как да я употребявате:

Добавете куркума в чая си или я прибавете в ядене.

Използвайте куркума локално върху засегнатото място.

Смесете я с вода или кокосово мляко и нанесете пастата върху засегнатата област.

Оставете я допустимо най-дълго, преди да изплакнете.

Забележка: Нанасянето на куркума може да направи кожата ви жълта, само че не се тормозете, оцветяването ще изчезне след няколко дни.

2. Ябълков оцет

Анти-гъбичните свойства на ябълковия оцет могат да ви оказват помощ да лекувате сърбеж и сухота. Ябълковият оцет стопира развиването на гъбичките, тъй като обезврежда pH-то.

Как да го употребявате:

Нанесете оцет върху наранена област, като напоите памук с оцет и разтриете мястото. Повтаряйте това деяние 3 пъти на ден. Изплакнете след 15 минути.

3. Екстракт от листа от Нийм

Нийм е най-ефикасното противогъбично средство и най-мощният детоксикатор, съгласно индийците.

Сварете листата във вода за няколко минути.

Промийте инфектираната област с тази вода.

Не варете листата прекомерно дълго и не прилагайте самите листа непосредствено върху кожата, защото може да аргументи неспокойствие на кожата.

4. Кокосово масло

Кокосовото масло съдържа мастни киселини, които се борят с инфекцията, като повреждат клетъчните мембрани на гъбичките. Кокосово масло може да бъде дейно средство единствено при положение на леки и умерени кожни инфекции.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР