Дерек Джитър се размина на един глас разстояние от втория

...
Дерек Джитър се размина на един глас разстояние от втория
Коментари Харесай

Лари Уокър хвана последния влак за Залата на славата, Джитър пристигна с първия

Дерек Джитър се размина на един глас разстояние от втория в историята единомислещ избор на член в Залата на славата на бейзбола. Иконата на Ню Йорк Янкис предстоящо беше признат в Музея в Купърстаун още при първото си включване в анкетата, като беше посочен в 396 от 397 бюлетини на асоциацията на бейзболните публицисти в Америка (BBWAA).

Легендарният шортстоп не съумя да се повтори достижението на своя съотборник при " янките " Мариано Ривера, който през 2019 година сътвори казус, събирайки поддръжка от 100% от участниците във вота. Все отново резултатът му от 99,7% е вторият най-голям, надхвърлящ предходния връх на Кен Грифи-младши от 99,3% през 2016 година

The Captain takes Cooperstown! Read more about Derek Jeter's incredible career on his official #HOF2020 page: https://t.co/LAK2PAlQK0
— National Baseball Hall of Fame and Museum (@baseballhall) January 21, 2020
" Всички ми повтаряха, че изборът ми е обезпечен – призна 45-годишният Джитър. – Аз обаче не разчитах на това. Денят ми изобщо не беше спокоен. Имаше доста напрежение. Бях нервозен, мотаех се в близост. Чакането на телефонно позвъняване е нещо отвън твоя надзор. "

Заедно с него във Випуск 2020 беше определен легендата на Колорадо Рокис Лари Уокър. Канадецът мина нужната граница от 75% при последното си, десето включване в листата, събирайки 304 гласа (76,6%).

From the hockey rink to the Hall! Learn more about Larry Walker's #HOF2020 journey on his Hall of Fame page: https://t.co/I9om8eKCDK
— National Baseball Hall of Fame and Museum (@baseballhall) January 21, 2020
53-годишният някогашен аутфилдер описа, че към този момент се е бил примирил, че дълго чаканото позвъняване няма да пристигна в никакъв случай. " Държах телефона в ръка по времето, когато знаех, че вероятно ще звъннат. Само че този миг пристигна и отмина. Но след това, две минути по-късно, той в действителност звънна. Казах си: " О, господи! " И не щеш ли в действителност се случи. "

Джитър и Уокър ще бъдат въведени в Залата на славата на тържествена гала на 26 юли дружно с двамата избраници на комисията " Модерна ера ", излъчени още при започване на декември. Това са признатият посмъртно първи изпълнителен шеф на асоциацията на професионалните играчи (MLBPA) Марвин Милър и някогашният кетчер на Сейнт Луис Кардиналс Тед Симънс.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР