Дерегистрация на пътно превозно средство да е възможна само при

...
Дерегистрация на пътно превозно средство да е възможна само при
Коментари Харесай

Дерегистрация на автомобил да е възможна само при платен данък, предлагат от МВР

Дерегистрация на пътно транспортно средство да е допустима единствено при показване на документ за заплатен налог върху него, изискуем все още на поръчката, това е една от плануваните промени в Наредба No І-45 от 2000 година. Новостите в документа, който визира регистрирането, доклад, прекъсване от придвижване и стартиране в придвижване и така нататък на моторните транспортни средства, са оповестени за публично разискване на портала на държавното управление за публични съвещания.

Като претекст за този нов миг се показва, че има случаи, когато притежатели приключват регистрацията на притежаваните от тях транспортни средства, без да са заплати на съответната община локален налог върху него, а при при сходни случаи събирането на дължимите суми е доста е затруднено. Към момента няма обязаност сред дейностите по преустановяване на регистрацията на транспортно средство и възнаграждение на дължимия локален налог.

Електромобилите ще са с разнообразни номера

Друга оригиналност в наредбата планува електрическите транспортни средства да имат разнообразни регистрационни табели от останалите. При тях фонът ще е зелен, светлоотразителен, вместо бял, като графичните знаци остават в черен цвят.

Не се планува наложителна промяна на номерата на към този момент записаните електрически автомобили. " Поставянето на отличителни регистрационни табели на електрическите коли цели да ги направи по-разпознаваеми, ще увеличи осведомеността на обществото и ще насърчи хората да мислят за по-чиста околна среда ", се споделя в претекстовете към документа.

Друг нов текст в наредбата уточни опцията за продан на информация по електронен път сред Министерство на вътрешните работи и Нотариалната камара. Включени са и текстове, които обясняват опциите за осъществяване на идентификация на транспортни средства и монтаж на табели с регистрационен номер отвън пунктовете на " Пътна полиция ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР