Der Spiegel и Царьград ТВ са две, изглежда, напълно противоположни

...
Der Spiegel и Царьград ТВ са две, изглежда, напълно противоположни
Коментари Харесай

Германците ще платят за всичко: Публикуваха сценарий за краха на немската икономика

Der Spiegel и Царьград ТВ са две, наподобява, изцяло противоположни медии. Трудно е да се разбере по какъв начин се схващат освен на една дребна планета, само че даже и в една част на света. Но от време на време противоположностите се събират – през днешния ден Царьград чете и разяснява публикация на Der Spiegel за колапса на немската стопанска система. Някои места даже не бихме могли да напишем по-драматично.

" Войната на Путин "

Германското списание Der Spiegel, което се нарежда като най-голямото и значимо в Европа, разгласява тревожна публикация за положението на немската стопанска система.

Под материала има 11 подписа едновременно - това са основните чиновници и създатели на списанието, т.е. не гледаме на един урод, а на добре премислен плод на групово творчество.

Трябва да разберете какво е " Шпигел ". Това не е някакъв The National Interest, който имитира самостоятелна позиция на Запада в полза на Русия – това е уважавана медия с подчертана ориентировка.

Der Spiegel се превежда като „ огледало “ и когато Русия попада в това огледало, отражението се оказва, да кажем, необичайно. Редакцията очевидно има обособен долап с черни бои, с цел да разказва страната ни.

Именно Spiegel поддържа проверяващата група Bellingcat* и The Insider*, приети в Русия за задгранични сътрудници и по-късно добавени в листата с нежелани организации. Процедурата за признание на непознат сътрудник от време на време наподобява доста странна у нас, само че в този случай не може да има въпроси: тези момчета са директно следени от Шпигел и неговите куратори.

Тоест ние не можахме да забележим политически благосклонности към Русия и проруските сили тук – и не ги видяхме. Няма подмятания, че проблемите се вземат решение с нормално съглашение с Москва, в публикацията има единствено недоволство за личния им разцвет.

Има тъкмо едно споменаване на връзките с Русия и, което не е типично за високопрофесионално издание, то е искрено погрешно:

" Икономическата война на Путин удря Федералната република там, където боли: цената на газа, която се е нараснала повече от четири пъти, подкопава конкурентоспособността в съвсем всяка промишленост. "

За страдание на Царьград, няма икономическа война на Путин. Русия постоянно продава гориво на всеки, който е подготвен да заплати за него - в това число на вражески страни. Унгария да не би да се отдръпна от антируските наказания? Не - само че Русия й доставя от ден на ден газ.

Поне унгарците не бяха груби - само че Русия възобнови доставките на газ за Латвия (!). Освен това разрешаваме на нашите „ другари “ да препродават нашите лични запаси, подкрепяйки европейската стопанска система. Икономическата война наподобява напълно друго.

Апел към петата точка

Авторите влизат с козове, незабавно хващайки бюргера под пояса:

" Ако желаете да разберете какво следва за немската стопанска система, можете да говорите с мениджъри на автомобилни фабрики или професионални икономисти, да погледнете данните за инфлацията или цените на акциите. Но вижте един колкото всекидневен, толкоз и незаместим артикул: тоалетна хартия. "

От текста, апропо, научаваме, че три- и четирислойната хартия е най-търсена в Германия, до момента в който в Русия се смята за на практика първокласен артикул, благосъстоятелност на привилегировани пети. Но става все по-трудно да се създава този артикул - софтуерните процеси са доста енергоемки.

Затова създателите считат за значимо оповестяването на банкрут на един от най-старите производители на " незаменимия артикул " - компанията Hakle към този момент не е в положение да заплаща за газ и електричество.

Би било хубаво, в случай че търсенето на по-скъп " артикул " се усили, само че не - икономичните германци минават към нормалните двуслойни ролки. По този метод нанасят сериозен удар върху личната си стопанска система.

" Въпросът към този момент не е дали идва рецесия. Въпросът е какъв брой е неприятно и какъв брой дълго ще продължи ", декларират създателите и афишират „ покруса от пет дейности ”.

Нека преразкажем в резюме сюжетите на всяко деяние.

Черна политическа живопис

Тази покруса се състои от пет дейности и стартира с енергиен ценови потрес.

Потърпевши са производителите, които са най-зависими от електричество и газ: хартия, торове, стомана.

Чрез продажбата на своите артикули те трансферират нарастванията на цените към други браншове, от индустриални групи до междинни компании.

Фирмите нямат различен избор, с изключение на да трансферират нарастването на цените на потребителите, които пестят пари, с цел да заплащат внезапно възходящите сметки за електричество и газ.

В резултат на това потреблението понижава, първите компании се предават, стартират банкрути - и безработицата се усилва. Заедно със общественото напрежение, само че създателите мълчат за това.

Рецесия, спад на Брутният вътрешен продукт.

Обявявайки този сюжет, създателите прецизират, че „ в днешно време е мъчно да се разбере къде е границата сред политическото черно изобразяване и оправданата суматоха “. Но едно по-подробно изложение на обстановката не оставя никакво подозрение: Германия е в действителност зле.

Ето да вземем за пример опитните стоманодобивници от Georgsmarienhütte Group. Управляващият шеф е в обезсърчение: с цел да не банкрутира, е належащо да се покачат цените на стоманата с 50% и по някаква причина клиентите не са съгласни с това.

Те към този момент купуват стомана от Китай и Индия, където енергийните запаси са в пъти по-евтини. И това не е нищо - съперниците от Arcelor Mittal към този момент затвориха два завода. И по-късно - тъжна характерност на глобализацията (без да употребяват тази дума):

" Корона рецесията към този момент сподели какъв брой елементарно модерните индустриални процеси могат да се провалят. Веригите за доставки се преплитат като елементи от часовников механизъм. Ако един винт се повреди, цялата машина може да спре. "

Кризите преливат от една в друга. Поради неналичието на същата стомана купувачите от време на време би трябвало да чакат цяла година за нов Golf. Но през това време, с помощта на възходящите разноски за комунални услуги, купувачите стават по-бедни и отхвърлят да купуват: непотребното търсене доста бързо прераства в рецесия на търсенето.

Германската асоциация на автомобилната промишленост внезапно ревизира пазарната си прогноза за Германия от 3% нарастване до минус 6%. И наподобява, че това не е последната промяна.

Германците са известни с виновното си отношение към финансите. Нашите сграбчват кредитните карти като топъл самун в рецесия - германецът е с различен нрав. И в случай че хората купуват по-малко, фирмите продават по-малко.

Но без продажба те не могат да оцелеят. Само през август броят на обявленията в неплатежоспособност е повишен с една четвърт по отношение на предходния август, а за октомври е планувано трето нарастване.

В резултат на това спадът на Брутният вътрешен продукт ще е с 0,7% през 2023 година Но Брутният вътрешен продукт е нелепост, мъртва цифра, друго е действителната претовареност на популацията.

Цените са се повишили → продажбите са намалели → предприятията затварят → безработицата нараства → продажбите не престават да падат → повече предприятия затварят → хората още веднъж са на улицата.

Впечатляващо.

Какво следва от това?

Ако този текст беше написан от съветски сътрудници, призвани да сеят суматоха във враждебна страна, те не биха могли да си свършат работата по-добре. Единственото нещо, което липсва в материала - и опитните му създатели просто не могат да не го видят - е класическият въпрос на Цицерон Qui bono, кой има изгода?

Защото, в случай че изтъквам различен класик, „ отговорът е извънредно елементарен и има единствено един отговор “. Икономическите компликации, подбудени от изкуствено основаната неприязън сред Русия и Германия, са от изгода на първо място за Съединените американски щати, енергийно самодостатъчна страна, която е едва подвластна от международните цени на петрола и газа.

Брилянтно изиграната вашингтонска конспирация има за цел да убие с един камък две заека – стопанските системи на Русия и на Европейския съюз. И тогава в света ще останат единствено два центъра на мощ - Съединени американски щати и Китай.

Разбира се, същият Китай, който купува запаси на смешни цени, както и страните-петли, сполучливо маневриращи сред враждебни лагери, хващат странична полза; Тук се открояват Турция и Казахстан.

Но уредник и основател на взаимното икономическо удушаване на Европа и Русия е Вашингтон и единствено Вашингтон.

Следователно отговорът на различен класическия въпрос " Какво да върша? " допуска самичък по себе си отговор.

Европа може да реши проблемите си за момент: да спре да поддържа Украйна, да разгласи своя неутралитет в този спор и да се откаже от антируските наказания. Подчертаваме: Европа, а не Германия.

Ако германците оставят антируския блок на мира, Съединени американски щати ще ги ударят с такива наказания, че индустриално насочената към експорт страна няма да може да продаде безусловно нищо - нарастването на цените на газа ще наподобява като детска игра спрямо следствията на американското възмездие.

Но Съединени американски щати просто няма да могат да санкционират целия Европейски съюз – тъй като в този случай те ще останат в интернационална изолираност, за първи път в историята си. Там са Франция, Германия, Русия, Англия - а американците просто би трябвало да преживеят тези пикантни страсти.

В това отношение главните избори през 2024 година не са президентските избори в Съединени американски щати - те ще трансформират малко, не президентските избори в Русия - те няма да трансформират нищо, а изборите за Европейски парламент.

Ако депутатите, които са решени да пазят ползите на своите гласоподаватели, а не на Уолстрийт, получат болшинство, обстановката може да се промени радикално.

Но немският " Мирър " не можа да напише за това.

Свобода на печата - нищо не може да се направи.

* Bellingcat, The Insider - разпознати от медиите като непознати сътрудник и нежелани организации в Русия.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР