Депутатски въпрос относно една от мерките за противодействие на Африканската

Депутатски въпрос относно една от мерките за противодействие на Африканската ...

Въпросите за петъчния парламентарен контрол.


Депутатски въпрос относно една от мерките за противодействие на Африканската чума по свинете има към земеделския министър Десислава Танева, която ще участва в редовния петъчен парламентарен контрол.

Към нея са зададени най-много депутатски въпроси по време на контрола тази седмица. Един вицепремиер и шестима министри са включени в програмата за контрола.


Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова ще отговаря на въпрос относно мерки, които правителството ще предприеме за превенция, борба и ограничаване на недекларирания труд. Въпрос има към регионалния министър Петя Аврамова. Колегата ѝ финансов министър - Владислав Горанов, ще отговори на депутатско запитване относно политиката на правителството за разпределение на средствата от централния бюджет за общините.

Към здравният министър Кирил Ананиев има три въпроса в програмата за петъчния контрол. Сред тях и относно трансплантацията на бял дроб в България. Три са въпросите и към образователния министър Красимир Вълчев. Един от тях е относно политики и реформи в сферата на образованието. Отново три въпроса в контрола има предвидени към икономическия министър Емил Караниколов. Сред тях и такъв относно Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири".

Източник: bnt.bg