Депутатки от британската опозиция настояха за разследване, след като предполагаеми

...
Депутатки от британската опозиция настояха за разследване, след като предполагаеми
Коментари Харесай

Депутати искат да се разследва хакерски пробив в телефона на Лиз Тръс от агенти на Кремъл


Депутатки от английската съпротива настояха за следствие, откакто хипотетични сътрудници на Кремъл хакнали, съгласно издаван в кралството вестник, мобилния телефон на Лиз Тръс, до момента в който е била външен министър, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В. " Мейл он сънди " цитира изказвания на анонимни източници от органите за сигурност, че персоналният смарт телефон на някогашния английски министър председател е бил хакнат „ от сътрудници, обвинени, че работят за Кремъл “.

Подозира се, че те са получили достъп до „ свръхсекретни диалози с интернационалните сътрудници “.

Източник декларирал пред вестника, че " компрометираният " телефон бил подложен в заключена каса в охраняван държавен обект, откакто злосторниците научили наличието на диалози, водени в течение на цяла година, в това число " прекомерно деликатни полемики " за войната в Украйна.

Взломът на телефона бил оголен това лято, когато Тръс бе външен министър и водеше акция, с цел да оглави консервативната партия и да стане министър председател. Вестникът твърди, че имало " детайлности, премълчани " от тогавашния министър-председател Борис Джонсън и неговия най-високопоставен политически консултант Саймън Кейс.

Изданието не прецизира на какво се базират съмненията, че хипотетичната офанзива е дело на Русия, само че цитира източник, декларирал: " Необходимо е известно време, с цел да се открие кой стои зад този тип офанзиви, само че наклонността е Русия да стои отпред в листата ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР