Депутатката от социалдемократическата партия Мете Фредериксен ще оглави новото правителство

...
Депутатката от социалдемократическата партия Мете Фредериксен ще оглави новото правителство
Коментари Харесай

Мете Фредериксен ще оглави новия кабинет на Дания

Депутатката от социалдемократическата партия Мете Фредериксен ще оглави новото държавно управление на Дания, съобщи ДПА, цитирайки известие, направено в Копенхаген късно нощес от нейната партия.

41-годишната Фредериксен ще е най-младият министър председател в историята на Дания и ще бъде отпред на държавно управление на малцинството. В резултат на договарянията, почнали след изборите, състояли се в страната на 5 юни, тя си обезпечи парламентарната поддръжка на другите три леви партии от така наречен "червен блок ". Този блок завоюва общо 91 места в 179-местния нов парламент против 75 за десноцентристкия блок на досегашния министър председател Ларс Льоке Расмусен. Той призна провалянето си и се отдръпна.

Социалдемократите в този момент са най-голямата партия в Народното събрание, въпреки че бележат лек спад спрямо позициите с в предходния, само че другите леви партии също се показаха добре. Този резултат бе предстоящ и предсказан от социолозите и още по време на предизборната акция Фредериксен не скри желанието си да сформира държавно управление на малцинството.

Така тази година в три скандинавски страни - Швеция, Финландия и Дания - на власт пристигнаха левоцентристки държавни управления отпред със социалдемократите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР