Депутатката от Европейския парламент Виола фон Крамон заяви днес, че

...
Депутатката от Европейския парламент Виола фон Крамон заяви днес, че
Коментари Харесай

Евродепутатка: Изборите в Сърбия не бяха честни

Депутатката от Европейския парламент Виола декор Крамон съобщи през днешния ден, че изборите в Сърбия са посочили позитивно развиване, тъй като изборната интензивност е била висока, само че не са били почтени, оповестява вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.

Фон Крамон уточни доста проблеми по време на изборния ден, които са пречили на гласоподавателите да изразят свободно волята си. Сред тях тя посочи директния напън върху гласоподаватели, които работят в държавни предприятия, злоупотребата с медии и с държавни запаси.

Тя съответно приказва за физическите набези против Павле Гърбович, водач на Движението на свободните жители, и деятели на Да не даваме/давим Белград.

Тя изрази също по този начин угриженост поради албанците, на които бе отнето правото да гласоподават, защото са изтрити от изборния лист.

Евродепутатката сподели, че спечелилата изборите Сръбска прогресивна партия и избраният отново президент Александър Вучич с възобновения мандат имат и задължението да възобновят демокрацията и върховенството на закона и да се отнесат съществено към промените в границите на евроинтеграцията.

Фон Крамон добави, че Сърбия би трябвало изцяло да съгласува глобите, които Европейски Съюз вкара против Русия, или ще бъде изправена пред съществени политически и стопански последствия.

Наблюдатели от интернационалните организации пък, представени от телевизия N1, настояват, че изборният развой в Сърбия е бил белязан от неравни условия за присъединяване в изборите в следствие от фаворизирането на представителите на властта от огромна част от медиите, напън върху работещите в публичните предприятия и корист с административните запаси.

Представители на делегациите на ОССЕ, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Европейския парламент показаха на конференция нощес, че множеството медии не са имали уравновесен метод по време на акцията.

На конференцията, на която бяха показани предварителните изводи след президентските и изключителните парламентарни избори в Сърбия, специфичният координатор и началник на наблюдаващите на ОССЕ Кириакос Хаджияни обърна внимание на аспектите, които повлияха, тъй че властта да е в по-изгодна позиция.

Медиите отразяваха всички участници в изборите, само че множеството частни и публични медии фаворизираха президента на Сърбия (Александър Вучич) и ръководещата коалиция и по този начин ограничиха опциите на гласоподавателите да бъдат изцяло осведомени за изборите, сподели Хаджияни.

Той означи, че претендентите на опозицията тази път са взели участие на изборите, само че мощното въздействие на ръководещите партии е направило по този начин, че ръководещите да имат „ доста преимущество “.

По думите му изборният ден като цяло е бил спокоен, с няколко случая, по принцип процедурите са били спазени, само че е имало скупчване на хора на изборните пунктове. На много места е била нарушена тайната на гласоподаване.

Според него основни аспекти на изборния развой изискват още промени и използването им.

Той обърна внимание на това, че републиканската изборната комисия не е оповестила резултатите в нощта на изборите, а Вучич е оповестил победа въз основа на неофициални резултати.

Ръководителят на делегацията на Съвета на Европа Александър Почей сподели, че за жалост множеството медии са посочили пристрастност към претендентите на властта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР