Депутатката от БСП Весела Лечева коментира в студиото на Нова

...
Депутатката от БСП Весела Лечева коментира в студиото на Нова
Коментари Харесай

Лечева: Бях готова да се закълна, че Станишев сам ще се оттегли. Той е обременен негативно от миналото

Депутатката от Българска социалистическа партия Весела Лечева разяснява в студиото на " Нова телевизия " последните събития в левицата и най-много тайният избор на лидера на листата за Евроизборите, който дефинира Елена Йончева за №1 пред Сергей Станишев.

``
реклама

" Според някои наши членове двамата няма по какъв начин да са дружно в листата, тъй като са разнообразни характери. Тук става въпрос за политики, за полезности, за философия, за характери най-много. Въпросът е да уцелиш десятката, да представиш една идея на българските жители и да застанеш зад нея напълно. Малко ми се коства необичайно, когато искаш да спечелиш доверието на българските жители, да залагаш отпред на листата човек, който е съкрушен от предишното, с наслагано неодобрение и съмнение. В последна сметка дългото водачество в партията и ръководство на страната събра неодобрение заради насъбрани неточности по други аргументи, естествено. Няма метод да не се изхабиш. И просто ми е необичайно по какъв начин можеш да заложиш на човек без да разчетеш обективните условия. Това значи или, че си доста лоялен на този човек, или че не си си посочил ръката на открито да видиш каква е температурата, какви са настроенията на хората ", разяснява Лечева.

" Това, което предложи Нинова на Българска социалистическа партия - открита политика относто присъединяване на наши членове в Народното събрание, ограничение на броя на мандатите, а не да се самозабравяш. Ако някой е изтъркан - да не се чудиш дали да му дадеш място или да не му дадеш. Тази партия желае мандатност. Три мандата са задоволителни да покажеш качествата си. Човек не може цялостен живот да е в пикова форма в дадена сфера ", сподели още тя.

" Получи се един логичен спор. Когато има тишина тогава е неприятно. Миков персонално стоеше до мен, и в случай че четири часа не можеш да вземеш думата, още повече, че си някогашен водач на партията, това е... Аз бях подготвена за се закълна, че Сергей самичък ще се отдръпна от това да бъде в листата за евродепутати. Той първи взе думата и сподели, че желае да разтовари напрежението, не желае да се разединява партията. Очаквах да се откаже, тъй като той може да бъде потребен и в профил на партията, и даже единствено да е ръководител на ПЕС. Сам би трябвало да прецениш до каква степен можеш да продължиш, по кое време би трябвало да се откажеш ", безапелационна е депутатката.

" За нас най-големият конкурент е политиката, която води ГЕРБ в последните 10 години.  Политика на отдалечеване от българските ползи, към задълбочаване на отрицателни трендове - приходи, обществено напластяване, беднотия. Това всичко е въпрос на метода, по който те ръководят страната. Нямам визия по какъв начин ще бъдат определени дали Мария Габриел или някой различен в техните листи, и изобщо по какъв начин се взимат решенията при тях ", приключи Лечева.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: