Депутатката от БСП и говорител на парламентарната група Елена Йончева

...
Депутатката от БСП и говорител на парламентарната група Елена Йончева
Коментари Харесай

Нинова иска оставки заради оградата по границата

Депутатката от Българска социалистическа партия и представител на парламентарната група Елена Йончева сподели кино лентата си за оградата по българо-турската граница. Сред фенове на премиерата бяха Цветан Цветанов и Валери Симеонов.

В края на прожекцията Корнелия Нинова и Цветанов влязоха в вербален конфликт. Председателката на левицата непосредствено лидера на депутатите от ГЕРБ "кой ще носи отговорност за видяното в лентата и кой ще подаде оставка ". Нинова упрекна ръководещите в корупция при построяването на оборудването и добави, че филмът на Йончева са обстоятелствата и доказателствата за съществуването й.

Тя отхвърли да разяснява подготвяните промени в конституцията от ГЕРБ за следствие на приватизационните покупко-продажби, макар че Цветанов се опита да и даде досието с предложенията на ръководещите.

"Всичко, което се отнася по тематиката приватизация - от на следващия ден, нататък. Няма да им разреша да опорочат всичко, което Елена Йончева направи през последния месец ", съобщи алената лидерка.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който както стана дума, присъстваше в НДК, разгласи, че оградата е била занемарена още през 2013 година. По думите му част от информацията във кино лентата на Йончева е известна на службите. Според него няма проблем националните медии да покажат кино лентата "Граница ".

Авторката на собствен ред посочи, че филмът разкрива корупционни подозрения за действителен канал за бежанци. В него се демонстрират фотографии, направени от незаконно преминаващите, адресирани до техни другари, с цел да им покажат какъв брой елементарно се минава оградата и се стъпва на българска земя.

Във кино лентата бяха показани фрагменти на бежанци, които прескачат с ограда граница, на което става очевидец и самата Йончева. Имаше и изказвания на показан като граничен служител на реда, поискал анонимност и с модулиран глас, който споделя, че има проведени канали за бежанци с присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция.

На собствен ред Валери Симеонов напусна НДК без да каже нищо.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР