Депутатката от БСП и бивша журналистка Елена Йончева е източила

...
Депутатката от БСП и бивша журналистка Елена Йончева е източила
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Елена Йончева точила ТВ7 с обща офшорка с банкера-беглец Цветан Василев!

Депутатката от Българска социалистическа партия и някогашна журналистка Елена Йончева е източила солидна сума и от банкрутиралата ТВ7 в съдружничество с банкера дезертьор Цветан Василев посредством компанията "Оф рауд " ООД, която е съучастник на офшорката "Далий трединг лимитид ", която пък се появава измежду компаниите на Василев, оповестява ПИК. С тези пари журналистката е правила филми за затворената медия, до момента в който се изязяваше в предаването на Иван Гарелов "Оригиналът ".

Освен това Йончева е прибрала 700 000 лв. от Българска национална телевизия като брокер на рекламни заставки през компании с държавно присъединяване в цялостен спор на ползи, до момента в който е съжителствала с експремиера Сергей Станишев!

Това излиза наяве от обемиста директория с документи, с която ПИК разполага.

Парите са дадени от Българска национална телевизия в интервала 2004 - 2009 година, когато министър-председател е сегашният водач на ПЕС. Държавната телевизия без конкурс отпуска пари за спонсорски заставки, а компанията на Йончева "Авторска телевизия " ЕООД, представлявана от нея, ги продава на разнообразни компании, като прибира въпросните суми.

Справките сочат, че измежду тях са огромни компании, директно свързани с тогавашното ръководство на страната. Една от тях е "Лукойл ", където златната акция се държи от страната посредством принципала в лицето на Министерството на енергетиката, което по това време и в своя мега тип бе ръководено от Румен Овчаров. На собствен ред Овчаров пък беше водач на софийската организация на Българска социалистическа партия и директно зависещ на Сергей Станишев, който с изключение на министър председател, беше и водач на партията.

"Лукойл " е платил на компанията на Йончева 127 000 лв..

По същото време ЕОН, в която страната има към момента 33% присъединяване, продадени по-късно от Трайчо Трайков, със същия принципал - Министерството на енергетиката на Румен Овчаров, заплаща на журналистката 70 000 лв..

Другият огромен плащач на компанията на Йончева е ЦУМ, чиито притежател пък е водачът на пловдивските социалисти Георги Гергов, който по това време също е зависещ на Станишев по партийна линия. Оттам днешната алена депутатка прибира 95 236 лв.. Абсолютно същата сума прибира и от другата му благосъстоятелност - "Слънчев ден ".

"Овъргаз " и олигархът Сашо Дончев се регистрират единствено с 10 000 лв., само че и той е в директна взаимозависимост от Румен Овчаров като министър на енергетиката. ДЗИ също е измежду компаниите, платили на Йончева, въпреки и единствено 6000 лв.. Такива са и редица частни компании като "Монбат " на братя Бобокови - 13 000 лева, "Булстал " - 17 000 лв., "Спа хотели " - 5 7000 лв..

Журналистката прибира тези пари, с които прави филмите си, в изострен спор на ползи, защото е в директно общуване с тогавашния министър председател на страната и водач на Българска социалистическа партия. Тези суми обаче се лапнати единствено от нейната компания след 2004 година. Преди това прехвърлянията на държавни пари за частната активност на Йончева е ставала през компанията на нейния продуцент "Ради вижън " и оттова са преточени сред 3 и 4 милиона!

Макар тя безочливо да излъга, че не е получавала пари от Българска национална телевизия след 2000 година, справките сочат, че е прибирала възнаграждения като водеща на "Панорама ", макар че феновете нямат подобен спомен, както и на "Екип 4 " до 2012 година

Дългогодишни чиновници на държавната телевезия споделят, че още в края на 90-те години са били предупреждавани, че Йончева е гадже на някакъв предстоящ политик, който сега учи в чужбина, само че го готвят за министър председател и не трябва нищо да ѝ се отхвърля. По-това време Станишев учеше в Англия, а когато се върна, оглави интернационалния отдел на Българска социалистическа партия и скоро по-късно застана отпред и на партията.

Точно тези пари е имал поради министър председателят Бойко Борисов, когато по време на предизборната акция сподели, че държавното управление му е било насила да заплаща "и на Елена Йончева ", поради което сега се води дело от нейна страна против него. През 2009 година тогавашният финансов министър Симеон Дянков изяснява заплащанията, които държавното управление би трябвало да направи, измежду които са и тези за компанията на журналистката.

Запознатите със схемите на Йончева са потресени от наглостта ѝ да се показва като герой за правдини, които разкриват шуробаджанашки схеми в случай, че финансирането на нейните продукции са въплъщение за това, и то с големи суми и мащаби. Очевидно прехвалената журналистка не е можела да си обезпечи никакви други спонсори за филмите си, откакто е трябвало да употребява съжителството си с тогавашния министър председател, с цел да си набира средства, разясняват в Българска национална телевизия.

Това я лишава от всякакво право да приказва по такива тематики и за задачата, хората, които са наясно с тях, са твърдо решени да ги обнародват до дъно.



Справка за получените от Елена Йончева възнаграждения като водещ на Българска национална телевизия, какъвто тя твърди, че не е била след 2000 година, само че документите приказват друго



Справка за рекламните доходи, получени от компанията на Йончева от рекламодатели в Българска национална телевизия



Справка за рекламните доходи, получени от компанията на Йончева от рекламодатели в Българска национална телевизия



Справка за рекламните доходи, получени от компанията на Йончева от рекламодатели в Българска национална телевизия по анекс от 2004 година



Сертификат от Българска национална телевизия за лъчение на рекламни клипове, уредени от Йончева



Фирмата на Йончева "Авторска телевизия " ЕООД е получила 565 807 лева по бартер за спонсорски заставки, сочат справките

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР